anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Salut, eu cred ca am tromboza hemoroidala externa! Este grav? Cum pot sa o vindec, reusesc sa scap de tot de ea? Ps. Nu ma doare deloc doar ca am observat in scaun sânge, dar nu la fiecare scaun o data la cateva luni am scaun cu sânge!

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
7 răspunsuri:
Bula
| Bula a răspuns:

Ti-am raspuns la intrebare si ieri. Urmeaza-mi indicatiile!

Sangerarea - daca este sange proaspat, ne-coagulat - atunci este de la fisurile cauzate de scaunul prea tare (constipatie sau samburi eliminate). In acest caz procedezi cum am descris in raspunsul anterior.

Daca sangele este coagulat, negru si cuprinde intreaga cantitate de scaun, atunci este o hemoragie interna si trebuie URGENT investigata la o clinica de medicina interna! Asemenea hemoragii interne insa au si simptome adiacente dureroase, in zona abdominala, care te "forteaza" sa chemi salvarea.

| CristiDinBucuresti a răspuns:

Am vazut ca ai pus intrebarea asta si ieri, numai un medic chirurg poate sa te trateze, mergi la medicul de familie si cere i trimitere la chirurgie, explica i medicului de familie simptomele, va trebuii sa faci colonoscopie, si operatie, hemoroizii nu se vor vindeca de la sine fara operatie.

| Violleta2022 a răspuns:

Scaunul cu sange este MELENA si te sfatuiesc sa mergi de urgenta la medic, pentru ca...(Doamne fereste!) sa nu ai cancer, ca acela nu doare, decat in ultimul stagiu, cand nu se mai poate face opear sau trata.

| sierra1 a răspuns:

"eu cred ca am ...Este grav? Cum pot sa o vindec"

nu așa merge treaba, cum să te vindeci de ceva ce poate N-AI?

Du-te la medic pentru un diagnostic corect. Asta e pasul 1

| johnnny123 a răspuns:

Pai daca esti capabil sa-ti pui singur diagnosticul de "tromboza hemoroidala externa" rezulta ca esti super-pregatit in domeniul medical. Ce ne mai intrebi pe noi daca e grava si cum se trateaza? Tu esti expertul.

| dinaprilie a răspuns:

Daca sangele provine din hemoroizi nu e asa panica. poti sa traiesti cu ei..mai se rupe unul mai apare altul..atfel..mergi la vraciul satului si vezi ce zice.

| Nouvel a răspuns:

"tromboza hemoroidala externa"
Ăuu! Ce e aia?
E zic simplu ca ai hemoroizi. Si se trateaza doar chirurgical. Lasa internetul si mergi la medic.