| capsunicamar a întrebat:

Salut, prietenei mele i-a aparut la degetul aratator de la mana stanga chiar aproape de unghie, o umflatura tare la atingere si nedureroasa. Seamana putin cu cea care se formeaza de le scris dar, nu e, fiind la mana stanga. Ce ar putea fi? Nu stiti cumva?

Merci, dau FUNDA big grin

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| PaulMihai a răspuns:

A facut panaritiu, cel mai probabil. Cauta pe interent poze si compara. Eu am avut la degetul mare de la picior si odata la mana la aratator.

Panaritiu poti sa faci si de la o intepatura la niveul degetului care s-a infectat. Poti sa faci si daca iti tai unghiile si lasi coturi ascutite.

Tratamente sunt destule, atat cu antibiotice, poti sa incerci si naturiste( citisem undeva de un pansament cu ceapa si sare sau ceva de genul), sau chirurgical. Operatia nu dureaza mai mult de 20-30 de minute, anestezie locala, dar s-ar putea sa ramai fara unghie la degetul respectiv. Recomand operatia doar daca inflamatia este de ceva timp si nu trece cu alte metode.

1 răspuns:
anonim_4396
| Anonim a răspuns:

Daca nu doare nici macar la atingere cel mai probabil este o veruca (neg periungheal).