| Ramses89LM a întrebat:

Salut, TPU.
Acum aproximativ două luni, mi-au apărut niște mici pete pe față. Inițial am crezut că e ceva trecător, și n-am luat în seamă. Ulterior am aflat că ce aveam eu pe față era psoriazis, sau pecingine. Tata mi-a spus că mi s-a făcut pe sistem nervos, și a avut dreptate...chiar am avut un moment de nervozitate. După o noapte, s-a făcut și mai mare, aveam pe pleoape și pe părțile de lângă nas. Am dat cu ulei de măsline, și cu varză (ceea ce am văzut pe Internet), și pentru un moment a dispărut, iar acum nu mai e chiar așa de grav, dar totuși se mai vede.
Mă puteți ajuta, cum pot scăpa de așa ceva?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| VladIrina a răspuns:

Bună! Și eu am făcut psoriazis în urma unei sperieturi. Am fost la dermatolog și mi-a dat Diprosalic unguent. Mi-au trecut petele, dar mai apar uneori când sunt foarte stresată. Cum sunt mai multe tipuri de psoriazis, ar trebui să consulți un dermatolog să-ți recomande tratament adecvat tipului de psoriazis pe care îl ai tu. Ca și recomandări generale, încearcă să nu te enervezi, stresezi, să îți păstrezi calmul. La mine apare mereu când am perioade mai stresante. Și încă ceva, stai la soare, ajută mult la dispariția petelor.

| Ramses89LM explică (pentru VladIrina):

Mersi, voi ține cont de ce ai spus.

| VladIrina a răspuns (pentru Ramses89LM):

Cu plăcere. Sper să te ajute. :-)

2 răspunsuri: