| annemona a întrebat:

am si eu o problema m-a muscat ceva de picior si din cate vad s-a inflamat cred ca este vorba despre o muscatura de paianjen imi este foarte frica ce sa fac cu ce sa ma dau. ajutati-ma va rog din suflet sunt foarte speriata

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| MoneyMoney a răspuns:

O sa devii Spiderwoman! happy acum serios dacă era ceva grav NU mai apucai să tastezi mesajul aici pe TPU! aşa că eu zic să stai liniştită NU avem insecte care ucid în România!winking

4 răspunsuri:
| Raniia a răspuns:

Intepaturile de insecte semanifesta prin eritem local cu edem pruriginos mai mult sau mai putin dureros. Poate sa dureze cateva ore sau cateva zile si nu este nevoie de internare. Aplica la locul intepaturii comprese cu gheata(gheata sa nu vina in contact cu tegumentul)15 min intr-o ora, sau eventual un prosop cu apa rece. Daca esti copil sa nu folosesti antialergic fara prescriptie medicala speciala. Poti lua un antiinflamator(ibuprofen), sau un analgezic(paracetamol) pentru calmarea pruritului local.

| bog16 a răspuns:

Date cu spirt daca te mananca... nu ai ce sa ii faci... trebuie sa astepti pana trece

| RxTx a răspuns:

MERGI DE URGENTA LA SPITAL!
trebuie sa iti faca vaccin...
trebuie sa iti faci analize
pentru ca nu ai mers in primele 30 minute
acum va trebui sa faci ce iti spun medicii...

daca mergeai in primele 30 minute scapai doar cu un vaccin

Roaga-te sa nu iti iasa ceva aiurea la analize!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Eu am fost muscat de paianjen; nu da cu nimic.Mergi urgent la medic, altfel poti risca sa ramii fara picior.Nici nu vreau sa-ti povestesc prin ce am trecut.Multa sanatate.