| товарищ a întrebat:

.. Cred ca sunt dependenta de mentosane... Rontai cate 2 batoane pe zi. Cum pot sa fac sa ma opresc? Imi place senzatia mentolata dar vreau sa nu mai mananc atatea.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| PangeeaRogvaiv a răspuns:

Salut!
Si eu sunt dependendenta de ele, dar am ajuns asa pentru ca voiam sa ma las de fumat. Partea proasta este ca nici de fumat nu am reusit sa ma las si m-am ales si cu o dependenta de tot ce inseamna bomboane, indiferent de e tip sunt, bomboane sa fie, plus ca ma cam arde si la buzunar, acum cheltui bani si pe tigari, dar si pe bomboane. Insa uneori am incercat si reusit sa ma abtin sa mai mananc si cred ca se poate. Inceraca si tu sa te abtii, impune-ti lucrul asta. Pana la urma, toata pofta si nevoia acuta de bomboane vine de la creier, de modul in care tu gandesti si tot acolo se si opreste. Totul tine de psihic pana la urma.
Sper ca te-am ajutat!
Multa bafta iti doresc!

| товарищ explică (pentru PangeeaRogvaiv):

Multumesc.

| PangeeaRogvaiv a răspuns (pentru товарищ):

Cu placere si ma bucur ca te-am ajutat!

6 răspunsuri:
| mona a răspuns:

Le poti reduce daca vrei cu adevarat, le poti inlocui cu o guma mentolata

| Hydrangeaceae a răspuns:

Bună.
Orice obişnuinţă o creezi singur. Dacă vrei să scapi de ea, tot tu va trebui să o faci. Acest lucru depinde numai de tine şi de autocontrol.
Pa-pa.

| MissNO a răspuns:

Trebuie să te controlezi.

Când vrei să bagi mentosana în gură, dai mâna la o parte, te ciupești puțin să îți amintești.

Ai putea înlocui cu altceva care nu e așa nociv. Un fruct de exemplu sau, ca să fie mai apropiat, un ceai de mentă. Sau roade niște mentă, dar nu știu în ce măsură ți-ar plăcea.

Tu trebuie să vrei să renunți, dacă dorința nu e destul de puternică, poți să primești cel mai bun sfat din lume că nu te vei lăsa. Mie mi-ar plăcea să am voință să îmi las din obiceiurile proaste, deja m-am îngrășat.

| товарищ explică (pentru MissNO):

Am multe obiceiuri proaste...Inlocuiesc rosul unghiilor cu mentosanele... >.