Poti consuma intr-o saptamana, per total, pana la 7-10 oua, in functie de greutatea ta.
Daca consumi ou crud, acesta trebuie sa aiba cel putin o zi, sa fie pastrat la loc racoros si verificat inainte sa fie consumat.
Verificarea se face simplu.
Pui oul intr-un pahar cu apa rece, el trebuie sa stea culcat la fundul paharului.
Cu cat oul este mai vechi, cu atata un capat (iar pe urma intreg oul) incepe sa se ridice.
Daca oul nu mai atinge fundul paharului, atunci NU se mai consuma crud, doar preparat termic (fiert sau prajit)!
Ouăle conțin colesterol. Dacă e prea mult, înfundă vasele de sânge.
Astfel, 2 - 3 ouă pe săptămână ar fi mai bine.
Gălbenușul crud, albușul adăugat la o supă fierbinte până se coagulează.
Ouăle constipă, așa că este bine să adaugi fibre alimentare la mâncare.
Este... indiferent. Sunt persoane care consuma oua crude foarte des si nu au patit nimic. In privinta riscurilor, ele exista. Daca nu ai un motiv pentru a consuma oua crude ("ou crud, 2 sau fiert"? cum adica? ), consuma unul fiert, este mult mai bun si mai benefic. Incearca sa cumperi oua de la tara nu toate prostiile ce se gasesc pe la aparate.
Buna! Ouale crude sunt foarte sanatoase mai ales cele de la tara, dar nu este voie sa consumi prea multe. Normal ar trebui sa consumi 2-3 oua pe saptamana.