| ClaudiuMotanul a întrebat:

Salut TPU, soția mea este însărcinată, are o luna, problema este ca organismul ei a devenit foarte agresiv cu ea în timpul sarcinii, tot ce mănâncă vomita, dar absolut tot, ce ar putea face sa se mai diminueze aceste simptome?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
5 răspunsuri:
| CristiDinBucuresti a răspuns:

Nu organismul este agresiv cu ea, sarcina ei o face sa vomite, bebelusul care este in ea i da reactiile astea, nu suporta miros de mincare ca vomita, acest simptome vor dura 9 luni pana va naste, dupa aceea i si va revenii, iar copilul pe care il veti avea asa o sa fie si el va face mofturi la mincare nu i placea nimic, deci sa stea liniustita sotia ta, nu are nimic grav decat o sarcina mai dificila, multa sanatate si trebuie sa discutre cu medicul care i urmarestye sarcina, ea nu are voie sa ia niciun medicament pe timpul sarcinii ca i va afecta fătului si il va naste cu malformatii congenitale grave, deci trebuie sa suporte situatia.

| Violleta2022 a răspuns:

Este foarte NORMAL ca femeile sa vomite cand sunt insarcinate, chiar daca unele vomita absolut tot, avand o sarcina toxica in primele luni.
Nu i se intampla nimic!

Si eu am dus 2 sarcini de acest fel, chiar 9 luni de zile.
Sa manace numai ce-i place si cand ii place.
Dupa 5 luni situatia ei se va imbunatatii si ea nu va mai voma atat de rau sau des.

sanatate multa si un copil sanatos sa aveti!

| sierra1 a răspuns:

Claudel a mamă, nu fii calic, du-ți doamna la MEDIC.
Vrei consultații online de la cizmari? Nu cred că ea ar vrea...

| Floridori a răspuns:

Daca nu reuseste sa mentina nimic in stomac pe tot parcursul zilei, este o mare problema.

Sa discute neaparat cu medicul ei, chiar astazi daca se poate, iar acesta, daca va considera, ar putea recomanda internarea.

Multa sanatate!

| Rissy a răspuns:

Buna, fiecare organism este diferit, fiecare sarcina este diferita, in general voma si greata in sarcina este "normala" pana incepe sa afecteze abilitatea de a dormi, manca sau pur si simplu de a-si desfasura activitatile zilnice intr-un mod normal. Greata severa si varsaturile constante se numesc hyperemesis gravidarum si determina scadere ponderala si deshidratare. In aceasta situatie se impune spitalizarea.
Asa ca cel mai bine vorbiti cu medicul vostru.
Multa sanatate si sarcina usoara!