| Stich_Colya_1995 a întrebat:

Salutare la toti. Am si eu o problema legata de epiderm, in sens ca de 7 ani am acnee si nu pot scapa de ea. Acum am 20 de ani si sincer nici nu seaman pentru ca nici barba n-am si sunt plin de cicatrici si pete rosii. Ma intreb daca acneea ar fi putut cauza lipsa parului facial. Si plus la aceasta si pielea emana o cantitate mare de sebum, am permanent fata si parul gras. M-am saturat sa umblu pe la medicii care nimic util nu fac decat sa-mi prescrie niste retete cu medicamente care deloc nu-mi ajuta. S-ar putea aceasta sa fie o problema hormonala sau legata de glanda tiroida?! Multumesc anticipat!

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
4 răspunsuri:
| corbulalbrosu a răspuns:

Ai putea incerca daca n-ai facut-o pana in prezent sa folosesti o crema care sa contina acidul salicilic, sau benzoilul peroxid este o substanta intalnita in produsele pentru tratamentul acneei si functioneaza extrem de eficient. Benzoilul peroxid este un agent antibacterial care distruge microbii ce cauzeaza formarea cosurilor.Sa constatat ca in multe cazuri de un real folos s-a dovedit a fi uleiul de arbore de ceai care contine compusi antibacteriali si antimicrobiali care ajuta la distrugerea bacteriilor, ce determina aparitia cosurilor. Multa sanatate.

| EneCristian a răspuns:

Meci la un dermatolog daca nu cauta un doctor care se pricepe cu hormonii astia altfel noi nu avem cum sa stim si eu am acnee de cativa ani.

| corbulalbrosu a răspuns (pentru EneCristian):

Un doctor in ce domeniu? Cel care se "pricepe" cu hormoni (cu un singur i nu-i asa?hee hee ) se numeste MEDIC endocrinolog.

| Holy2010 a răspuns:

Crema cu peroxid de benzoil.Rezolva si hipersecretia de sebum. In farmacii nu gasesti. Eu am luat Panoxyl de pe olx.