| lexu23 a întrebat:

Se poate la 15 ani sa am un inceput de reumatism articular? Daca da, prin ce se manifesta?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
2 răspunsuri:
| qwertpro a răspuns:

Salut,da este posibil sa ai reumatism articular in copilarie.Boala se intalneste mai mult la persoanele cu varsta intre 5-15 ani si mai rar la adulti.Boala apare dupa o infectie de regula faringiana cu streptococ beta-hemolitic de grup A.Simptomele pot fi variate,dureri articulare(mai ales in zona genunchilor, coatelor etc.), probleme cardiace, febra, scaderea poftei de mancare si etc.Doar medicul poate spune daca ai reumatism articular, aceste simptome nu iti pot arata ca ai reumatism articular la sigur, pentru ca mai sunt boli care mai au astfel de simptome.Trebuie sa consulti un medic, si fara frica deoarece boala se trateaza.

| Nadeko a răspuns:

Bună. Reumatismul articular este o boală inflamatorie sistemică ce debutează la aproximativ 3 săptămâni de la o infecție streptococică a căilor respiratorii superioare. Boala afectează în general copiii cu vârste cuprinse între 5-15 ani, fiind mai rar întâlnită la adulți. Cea mai frecventă manifestare a bolii se prezintă cu dureri articulare cel mai frecvent localizate la nivelul gleznelor, genunchilor, coate, pumn; mai rar afectate sunt articulațiile mici ale mâinilor și picioarelor, șoldurile și umerii. Durerile sunt migratorii, adică se mută de la o articulație la alta. O parte din articulațiile afectate, încep să se umfle, înroșească, fiind roșii și extrem de dureroase la mobilizare sau atingere. Fiecare articulație este afectată pentru câteva zile – 1 săptămână, timp în care o a doua articulație este afectată. Afectarea cardiacă (cardita) este cea mai severă manifestare a bolii. Simptomele sunt rezultatul afectării tuturor structurilor cardiace: endocard, miocard, pericard și sunt reprezentate de durere în piept, palpitații, oboseală, senzație de sufocare. De cele mai multe ori însă, afectarea cardiacă este complet asimptomatică, fiind descoperită târziu, în viața de adult. Medicul, prin examenul clinic al inimii și uneori examenul ecografic, poate decela afectarea valvulară. Manifestările sistemice sunt starea generală alterată, febra înaltă, scăderea poftei de mâncare, uneori ascociate cu dureri abdominale (mimând apendicita), sângerări din nas. Acestea fiind spuse, dacă prezinți mai multe simptome și ai ceva bănuieli, sfatul meu este să mergi la doctor pentru investigații. Sper că te-am ajutat și multă sănătate îți doresc!

Întrebări similare