| MMP2000RO a întrebat:

Salutare!
Sunt băiat, am 23 de ani și mă numesc Mircea.
Recent mi-a venit ideea de a merge la urolog și să îi cer să mă opereze în vederea sterilizării masculine. Adică vreau să trec prin operația de vasectomie.
Fiind asexual și aromantic, virgin, fără nicio relație vreodată și pe deasupra perfect împăcat cu mine însumi și bucuros chiar că sunt așa, m-am gândit că nu mai am nevoie deloc de testicule, că tot n-am ce face cu ele. Problema e că vasectomia e doar o procedură chirurgicală de sterilizare, vă las aici definiția cea mai scurtă cu putință (luată de pe site-ul spitalului privat unde îmi doresc să mi se facă operația și unde voi vorbi cu un urolog - e vorba de un spital Medicover) :

Vasectomia sau sterilizarea masculina
Vasectomia sau sterilizarea masculina constituie o procedura chirurgicala potential reversibila, care implica sectionarea sau sigilarea canalelor deferente, ce asigura transportul spermatozoizilor de la testicule catre penis in timpul ejacularii.

Ei bine, eu aș dori să mi se facă castrare exact cum se face la masculii de animale de către medicii veterinari, adică vreau neapărat să mi se îndepărteze cu totul testiculele, nu doar să fiu sterilizat și atât.
Problema e că pe net nu am găsit nicăieri vreo informație despre castrarea la bărbați ca act medical.
Îmi puteți spune unde aș putea face așa ceva? Oare să îi spun urologului că mi-o doresc și să-i cer să mă castreze, în loc să-mi facă vasectomie? Credeți că ar accepta? Sunt dispus să plătesc oricât pentru așa ceva, banii nu sunt o problemă.
Mă puteți ajuta oferindu-mi mai multe informații despre castrarea la oameni și trimițându-mi și ceva link-uri cu informații serioase și utile de pe net, în acest sens?
Ar fi super dacă ar vedea și un doctor - user TPU postarea asta! Știu că este un doctor doctorandus pe aici!
Vă mulțumesc!

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| Mosotti a răspuns:

Medicul te va trimite de urgenta fie la psiholog fie la psihiatru fie la amandoi.
Eu inteleg ce simti dar am zis, nu o sa te ajute nimeni nici la privat nici nicaieri.

Problema e ca, cam ai dreptate, in general dorinta de cuplare vine de la dorinta ssexuala, cu cat dorinta sexuala e mai mica, cu atata nu mai doresti sa te cuplezi.
Iar ai dreptate, nu toti sunt facuti pentru un cuplu care...si asa cam e de cacao cuplatul asta, femeia si barbatu is asa de diferiti ca greu se cam inteleg dupa ce trece vraja dragostei.
De aia se zice aia cu casatoria si butoiul de rahat, e generalizata treaba la majoritatea.

Asa ca pe undeva esti norocos, faci ce vrei, nu ai obligatii si nimic.

39 răspunsuri:
| MAteiLaAjutat a răspuns:

Nu o face.

| NataLee a răspuns:

Eu întâi zic sa treci pe la psiholog.

| gabicoo a răspuns:

Masturbează-te în continuare!

| MMP2000RO explică (pentru gabicoo):

Nu mai simt niciun fel de plăcere când mă ma.sturbez. Chiar și momentul ejaculării a devenit ceva banal și lipsit de farmec. Iar masturbarea o fac mecanic și mai mult din obișnuință.

| Gigi777 a răspuns:

Ai nevoie de testicule ca sa traiesti. Sunt hormoni esentiali acolo, ca testosteronul. S-ar putea sa devii mai slabit fara ele.

| dullcat a răspuns:

Buna.Utilizatorul ala nu e doctor.Iar medicul urolog nu se ocupa de astfel de proceduri.Te-am inteles pana acum insa cred ca incepi sa exagerezi/deraiezi.De ce ai vrea sa iti distrugi sanatatea cu astfel de procedura?

| Gigi777 a răspuns (pentru MMP2000RO):

Poti sa iei o pauza de o luna de la si sa vezi cum te simti atunci. Poate ai ramas fara testosteron de la prea mult, deci poti sa astepti sa se incarce/regenereze. Poti sa o faci mai incet, sa atingi usor, sa vezi cum te simti, in loc de mecanic.

| johnnny123 a răspuns:

Este ca și cum ai spune "Nu-mi place să mă plimb, așa că aș vrea să-mi amputez picioarele".

La tine problema este în mod clar de natură psihică, testiculele nu au nicio vină.

Bula
| Bula a răspuns:

Castarea cu caramida. Ceea mai ieftina metoda.
Iei cate o caramida mare, intreg, in ambele mini.
Una din caramizi asezi pe un testicul, iar cu cealalta caramida lovesti prima.
Se procedeaza alternativ, cca 50 cicluri, la intervale de cel putin o luna, timp de 36 luni.

| xFe4rBoy a răspuns:

Nu o face bro, testiculele sunt principala sursa de testosteron la bărbați, vei fi ca o leguma după.

| NataLee a răspuns (pentru NataLee):

Din moment ce mi-ai dat ca fiind nefolositor, de ce ai mai pus întrebarea, oricum faci ce vrei. Sau și tu ești un troll?

| Clau1978 a răspuns:

Ai facut alegerea corecta! Felicitari! Daca nu te atrag femeile la ce sa te chinui? Sunt destui de aia pitici care incearca sa intre in gratiile femeilor adevarate?

| LordCristobal a răspuns:

Eu zic sa nu o faci.
Daca te indragostesti de o fata buna la suflet si vrei sa faci copii cu ea?
Poate peste doi o sa ai alta mentalitate.

| MMP2000RO explică (pentru dullcat):

Nu mi-aș distruge sănătatea dacă ar exista castrarea ca act medical, totuși o fac niște chirurgi, nu cred că ar fi riscuri majore pentru sănătate. Doar nu vorbim de castrarea efectuată ca mutilare genitală și în stil barbar, ca în Evul Mediu. Din păcate însă m-am convins (căutând pe net articole în acest sens) că nu există procedura de castrare la om, ci există ceva asemănător numit orhidectomie, dar care este o operație doar în cazul unor boli serioase care îmi pun în pericol sănătatea.
Cred că o să rămân la vasectomie, pe aceea sigur o voi face, voi merge la urolog la Medicover să vorbesc cu el.
Mi-aș dori mult să scap de testicule fiindcă tot n-am ce face cu ele, le am fix degeaba.
Iar cât privește afirmația ta cu distrugerea sănătății, ar fi valabilă doar în cazul unei castrări chimice, în sensul că voi fi foarte slăbit și lipsit de energie din cauza opririi producției de testosteron. Dar asta nu m-ar afecta, eu oricum nu prea am energie și vlagă și nici chef de viață, cred că nu m-ar afecta să știu că nu mai produc testosteron, diferențele de stare generală oricum nu ar fi prea mari. Chiar voi vorbi cu medicul urolog despre castrarea chimică și poate voi apela la ea.
Nu am nevoie de testosteron, pentru ce l-aș folosi ca asexual și aromantic? Mai ales că fug și de simplele prietenii (amiciții) cu fetele, tocmai de frică să nu îi pic cumva uneia cu tronc și să se complice treburile (adică prefer să evit orice îndrăgosteală, decât să fiu nevoit să îi rănesc sentimentele unei posibile adoratoare refuzând-o și spunându-i ferm cu nu caut relații de niciun fel și că nu-s interesat - nu aș vrea să rănesc pe nimeni). Deși oricum șansele să îi place vreunei fete de mine sunt 0, așa cum au fost dintotdeauna și așa cum vor fi în continuare.
Iar unde merg eu e spital privat, nu clinică, e vorba de Medicover iar medicul urolog mă va lămuri dacă să optez pentru castrare chimică sau vasectomie, trebuie să văd ce ar fi mai indicat pentru sănătate (din punct de vedere al posibilelor efecte secundare), în orice caz nu o să mă las așa. Sincer prefer castrarea chimică fiindcă voi știi că nu mai produc testosteron deloc, poate le voi face chiar pe amândouă: fiindcă castrarea chimică presupune medicație, nu operație. Deci nu cred că au de ce să se excludă una pe cealaltă.

| MMP2000RO explică (pentru LordCristobal):

Asta nu se va întâmpla niciodată, îți pot da scris că nu îmi voi schimba mentalitatea privind acest aspect.
Cum am stat până la 23 de ani fără atracție sau dorință sexuală (deci asexual) și fără vreo relație și deci cum am ajuns în imposibilitatea de a mă mai îndrăgosti de un timp (deci aromantic), nu am cum să mă mai schimb. Mai ales că psihicul și psihologicul sunt demult împăcate cu condiția mea.
Mai ales că fug și de simplele prietenii (amiciții) cu fetele, tocmai de frică să nu îi pic cumva uneia cu tronc și să se complice treburile (adică prefer să evit orice îndrăgosteală, decât să fiu nevoit să îi rănesc sentimentele unei posibile adoratoare refuzând-o și spunându-i ferm cu nu caut relații de niciun fel și că nu-s interesat - nu aș vrea să rănesc pe nimeni). Deși oricum șansele să îi place vreunei fete de mine sunt 0, așa cum au fost dintotdeauna și așa cum vor fi în continuare.
Și dintr-o mulțime de puncte de vedere și motive nu aș face copii niciodată. Eu nu sunt făcut nici măcar pentru relație, cu atât mai puțin pentru viața de familie.
Nu toți suntem făcuți pentru a trăi în cuplu, unora le e sortit să rămână și singuri pe viață (cazul meu, spre ex) și trebuie să rămân perfect împăcat și mulțumit cu/de destinul meu.

| Konstantinos99 a răspuns:

Hai frate, daca era de sus sa fi setil sa vezi ce te rugai sa ai si tu un copil si o relatie normala, adica cu te te deranjeaza frate. Esti normal si comportate ca atare, parca vrei sa fi eunoc la curtea regelulwinking

| Mosotti a răspuns:

Pai lasa-ti testiculele acolo, ce daca le ai? Nimeni nu iti va face asta, nici un medic. Nu ai treaba cu sexul, n-ai si gata.
Tu faci ca aia ca vor sa le fie taiata o mana, un picior, cam problema aia o ai si tu, ti se pare ca-s in plus testiculele.

Se numeste tulburare de identitate a integritatii corporale (BIID).

De ex unul a vrut sa i se taie un picior si abia in Filipine a gasit un medic care sa faca asta contra a 10000 euro.
Deci nu merge sa faci asta asa fara vreo afectiune care sa necesita scoaterea testiculelor, de ex un cancer cu tumora.

Nu conteaza ca ai bani, e caz penal asta pentru medici.

| Mosotti a răspuns (pentru Gigi777):

Nu neaparat nu poti trai fara testicule, femeile au putin testo si traiesc fara probleme, nu se simt slabite.
Eunucii aia castrati traiau okey si asa.

Dar nu asta e problema, nu are de ce sa faca asta si nici un medic nu va face asta nici contra la bani.

| Mosotti a răspuns (pentru dullcat):

Are probabil boala ai BIID ca aia care vor sa li se amputeze un picior sau o mana. Ca altfel sunt multi care nu au treaba cu sexul dar nu vor sa-si scoata testiculele, el simte ca-s in plus.
Si daca are boala asta nu e de mirare ca deraiaza pentru noi.

Nu isi distruge neaparat sanatatea, insa nu are sens sa faca asta chiar daca nu are treaba cu sexul, pe langa ca nimeni nu o sa-l ajute.

| Mosotti a răspuns (pentru xFe4rBoy):

Nu neaparat va fi o leguma, si femeile au putin testo si nu au treaba.
Problema in sine e cumva o boala, ca vrea sa faca asta.

| Mosotti a răspuns (pentru Gigi777):

Nu a ramas fara testo, are altceva el sus la cap, de aia nu mai are libido si nimic pe partea sexuala.

| Mosotti a răspuns (pentru Konstantinos99):

Bine, sincer nu pierde ceva daca nu are relatie si copii, dar asta nu are legatura cu dorinta de nu mai avea testicule.
Ce relatie, e frumos la inceput, dupa aia cucu, obligatii si iar obligatii si cam atat, 90 % din oamenii de peste 50 ani regreta ca s-au cuplat, doar le place ca au copii.
Copii care-ti papa zilele si banii, etc.

| MMP2000RO explică (pentru Mosotti):

Nu am auzit până acum de BIID, îmi poți da te rog mai multe detalii despre asta (sau un link către un articol sau studiu medical care vorbește despre asta)? Chiar m-ai făcut foarte curios să aflu mai multe big grin happy

| Konstantinos99 a răspuns (pentru Mosotti):

Si tu ai fost copil, e un ciclu, e randul tau.Nu stiu cine si ce regreta, viata nu e roz intru totu. Daca vrei sa fi, filozof minunt dar inca o data ai o cruce de dus, calea ta, destinul daca nu aveai nevoie de organ nu primeai. Nu ai treaba cu restul tu esti tu dar fara sa schimbi ceva.Si sa stii ca am, vazut si am parte sa vad in familie, cuplurile au ramas cupluri pentru din respect persoana catre persoana din, faptul ca a ajuns sa stie persoana de alaturi si a ajunsa sa, colaboreze in cresterea copiilor lor care simt ca fac perte din, ei dar si din persoana care i-a fost alaturi

Nu e randul meu, poate eu nu vreau sa fac copil, democratia zice ca avem dreptul de a alege.
Eu unul de ex nu as fi vrut copii, doar o partenera cu care sa ma inteleg si atat pe la tinerete.

Unii regreta, iti zic eu, multi de peste 50 ani o si zic clar daca nu mint si nu se prefac "proasta am fost ca m-am maritat, daca aveam mintea de acum nu m-as mai fi maritat".
"prost am fost ca m-am insurat...". Ma refer la relatie nu la copil.

Plus aia "casatoria e un butoi cu rahat doar cu un strat de miere deasupra", asta nu iese daca nu-s cazuri majoritare de nasolie.

Sigur ca sunt si cupluri care se inteleg chiar asa si ca oameni cum zici tu.

| Mosotti a răspuns (pentru MMP2000RO):

Uite aici despre BIID:

https://www.descopera.ro/......-sanatoase

Si cauta si tu dupa cuvinte si ai sa tot gasesti, cauta si in engleza, eu am dat cautare in romana dupa boala amputat membre.

Cauta si dupa apotemnofilia

Vai da mama lor, ca nici un medic nu vor sa ii ajute, sufera, au depresii, etc. Unii bagau picioarele in gheata ca sa fie nevoie sa fie amputate.
Doar la negru se poate face, dar si asta poate in alte tari mai subdezvoltate.
Degeaba se duc la psiholog ca nu prea merge.

Pai cauta sa gasesti, am 20+ si gasesti cu greu parca sapi dupa diamnte, pentru ca fata de care iti zic e u e curata sufleteste si trupeste ca tine, mai ales ca vorbim si de o potrivire a personalitatii.
Persoanele nefericite de care zici tu ori nu au avut copii ori, maxim 2. Astia cu mai mult de 4, crezi ca avea timp de gandit la ce e bine, sau, nu? Asta e problema, ca naturalul unui cuplu e sa faci copii cand treci la trup, nu sa folosesti, metode de contraceptie ca avem noi chef aaa ca na vezi, ca celalalt e epuizat la 5-6-10 copii nascuti, cat or fi, da atunci poti sa eviti, dar in, rest scopul relatie nu e doar existenta celor doi si convetuirea lor, este mai mult de atat.Democratia e de fatada si o spun psihologii, eu in economia comporatamentala invat ca suntem controlati, si influentati in 90% din, gandirea noastra, de cine? de cei din jur familie, prieteni, de mas-media de asa zisa democratie. Tu ai un cap un suflet un corp.Nu iti corupe sufletul dupa tipul de relatie care,e dictat in societate tu esti baiat, tu dai tonul in relatie fata se pliaza sau nu. Sa sti ca te sfatuiesc sa mai vizitezi moldova si zona din apropierea romaniei cu serbia,ca moldovencele si "sarboaicela",sunt,asa cum trebuie,morale, credincioase, nu te lasa ea pe tine asta e problema Hahaha
Incearca sa depasesti glasul societati fate tu unic prin a intelege si, a gasi o relatie normala asa cum e definita pana la urma de tine, si nu lasa fata speciala sa plece, invat o ce vrei si cum vrei mai lasa si ea mai lasi si tu din ambitii dar da tu tonul unei relatii sufletesti faine. Dureaza mult, tu construieste in tine toate abtitudinile de barbat si lupta sa ai o familie binecuvantata de cel de Sus. Spor! Eu te asi indemna sa mergi la, satele si bisericile din, mediul rural unde viata e altfel decat in oras pentru a te preocupa mai mult cerul, frumusetea, naturii si, viata traditionala adevarata duhovniceasca si dintr-o gospodarie.

Un,psiholog doar, incearca sa repare o gaura din el, nu poate mai mult, e doar o stinta pe care o aplica.Cel ce detecteaza problema sufleteasca e preotul el incearca pe, termen lung sa vindece rana nu doar sa o acopere dar vorbim de oamnei induhovniciti.

Nu conteaza ce e natural sau nu, avem dreptul sa alegem ce dorim sa facem in functie de cum ne e mai bine, nu exista un etalon.
Viata merge inainte si fara copii, sunt atatea chestii placute de facut in viata.
Asta cu, copiii e chestie sociala, ne indoctrineaza de adolescenti "aaaa nu poti fi bine fara copii, trebuie sa faci", nu e nici un natural.
Natural e doar dorinta de a face ssex, aia da.

Ai voie sa folosesti contraceptia, de ce nu? E dreptul tau de a alege daca vrei copii sau nu. Poate vrei doar distractie fara copii.
Ai o mentalitate putin dictatoriala.

Eu nu ma las influentat de nimeni, pot sa zica aia din jur orice, ca eu analizez si vad ce e bine pentru mine si ce nu.
Si sunt destui asa. Aia care nu pot sa aleaga de gura celorlalti, ar trebui sa isi revizuiasca gandirea, ca de multe ori nu le e bine asa.
Psihologii zic ei bine ce zic pentru persoanele slabe de caracter care se lasa manipulati de fraieri.

Nu am eu treaba cu bisericile.

Lasa pe popa ca ala e ce e, ala stia sa ia banii, nu toti popii fac asa, dar multi.

Întrebări similare