| PrOEvolution a întrebat:

Am si eu o problema.Am observat ca nu mai pot sa ma concentrez si sa gandesc foarte bine.Ma concentrez foarte greu.Am luat lecitina pe baza de soia dar din pacate nu s-a intamplat nimic.Nu stiu ce sa fac.De exemplu daca vreau sa invat pentru scoala, nu pot memora cam nimic.Stau ore in sir sa invat dar degeaba.Astept raspuns.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
7 răspunsuri:
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Este posibil sa folosesti excesiv telefonul, TV-ul si calculatorul. Iti propun sa incerci cateva chestii:
1. in timpul invatatului, in camera in care esti nu exista TV, PC sau telefon. Daca exista sunt inchise si scose din priza (primele doua).
2. folosesti moderat telefonul mobil: nici o convorbire nu depaseste 10 minute, in nici o zi nu vorbesti mai mult de 20 de minute la telefon.
3. TV + PC maxim 30 de minute pe zi, maxim 5 zile pe saptamqana (alegi minim doua zile in fiecare saptamana in care nu le folosesti nici o secunda).
4. inchizi TV-ul, PC-ul si telefonul cu minim doua ore inainte de culcare si nu dormi in camera in care acestea au functionat.
Sunt masuri extrem de simple care vor da rezultate spectaculoase in 3-4 luni.

Legiuitoarea
| Legiuitoarea a răspuns:

Bună.
Nu te mai hazarda luând medicație după ureche.
Trebuie să ai un porgram de somn pe timpul nopții de cel puțin 8 ore, o alimentație sănătoasă și hidratare corespunzătoare te vor ajuta să te concentrezi.
Hai că poți!
Pa, pa.

| IceCrEaMGiRl a răspuns:

Salut! In primul rand...Fa-ti timp pentru o zi plina cu "de toate".1.Fa-ti o baie cu muuulta spuma, iar i caz de te plictisesti, baga putina muzica la baie, 2.Iesi din casa la un suc, la un prieten, la o pizza, la un ceai.; 3.Incearca sa te uiti la un film cu cativa prieteni, sau te poti duce la maritimo sa te uiti in 3D; 4.Cum s-a mai pronuntat in comentarii, reduce din activitatile la care ai observat ca ai mult stres. Sper ca te-am ajutatwinking Iar, daca esti fata, incearca sa iti pui parul pe bigudiuri happy

| PrOEvolution explică (pentru IceCrEaMGiRl):

Sunt baiat.Dar nu prea pot sa renunt la PC pentru ca sunt la MATE-INFO si am nevoie de acesta.Am un program foarte incarcat.Nu stiu ce pot face pentru a scapa de aceasta problema.Imi place sa lucrezi in domeniul IT si vreau sa imi fac o cariera in acest domeniu. Vreau sa muncesc foarte mult.Dar din pacate memoria a inceput sa scartaie.

| IceCrEaMGiRl a răspuns (pentru PrOEvolution):

Atunci pur si simplu nu poti sta numai pe PC...Renunta la el o zi si relaxeaza-te cu muzica sau un suc.Multa bafta!

| Krafter a răspuns:

Buna pot sa iti ofer cateva sugestii chiar daca nu pot spune ca am avut neaparat aceleasi "probleme". In primul rand problemele de natura mentala rar se rezolva printr-o "pastila magica", majoritatea suplimentelor ce sunt comercializate in acest sens au rolul de a regenera celulele creierului, stimula circulatia cerebrala etc. Totusi pentru a dobandi o forta de concentrare mai mare este nevoie de ceva exercitii pe care voi incerca sa le insir mai jos.

a) Incearca sa numeri in minte de la 1-10, apoi inapoi de la 10-1. Daca este usor poti numara 1-100 si inapoi de la 100 la 1. De fiecare data cand esti distras din numarat reincepe. Complexitatea poate creste de exemplu sa numeri din doi in doi si asa mai departe.

b) Pentru o memorie mult mai buna iti recomand urmatorul exercitiu. Stai relaxat pe un scaun inchide ochii si observa-ti gandurile. Nu fi participant in ganduri ci doar un spectator. Vei observa ca gandurile vin, stau putin si pleaca. Cand esti detasat de ganduri vei observa ca devin tot mai rare cateva ganduri pe minut. Atunci poti sa incerci sa memorezi toate gandurile ce iti intra in minte. Memoreaza sirul de ganduri. Spre exemplu ai un gand despre ceva tema la scoala, unul despre vremea de afara, altul despre ceva ce ti-a spus un prieten etc. le memorezi pe toate exact in ordinea in care intra in minte.

c) Pentru o concentrare si mai puternica alege un gand, sau idee si concentreaza-te pe acel gand sau idee. Daca in minte apare alt gand vezi daca are vreo legatura cu ideea pe care te concentrai, daca nu are nicio legatura intoarce-te la ideea initiala. Daca are legatura concentreazate pe noul gand vezi unde te duce.

Practicate zi de zi astfel de exercitii iti vor aduce o memorie fantastica si concentrare mult mai mare. Totusi nu trebuie sa fi lenes, incearca macar jumatate de ora inainte sa te culci sau dimineata mai devreme. Trebuie sa fi ferm cu tine insuti sa exersezi zi de zi. Deasemenea poate mai putine ore petrecute la calculator jucandu-te sau urmarind filme proaste iti vor ajuta mintea.

| TMegaokazii a răspuns:

Ar trebui sa reduci din activitatiile care iti solicita creierul. din toate cea mai rea e statul la computer (n-ar trebui sa depasesti 2 ore pe zi). de asemenea sistemul nervos se rface mai bine daca te culci nitel mai devreme.
cand inveti incearca sa uiti de orice altceva ce te poate distrage, si incearca sa intelegi ce inveti (lucrurile pe care le intelegi par mult mai usoare.
iti urez multa sanatate