| vreausaslabesc a întrebat:

Salutare TPU, Am si eu o problema cu kilogramele.Am 17 ani,inaltime 1, 78m si greutatea de 90kg. Ajutati-ma si pe mine cu o dieta cu ceva sa dau jos macar 10-15kg,sunt disperat imi vine sa ma arunc in fata trenului.Sunt baiat.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
bursuc001
Userul Lunii
| bursuc001 a răspuns:

Bună!

Într-adevăr, eşti SUPRAPONDERAL ( prea "plinuţ" )!

Greutatea ta IDEALĂ ar trebui să fie de 70 kg - vezi linkul :
http://www.dietetik.ro/......calculator

Deci, ai cu vreo 20 de kg peste greutatea IDEALĂ, aşa că, poţi "da jos" cele 20 kg!

Oricum, la vârsta ta, NU se ţin diete ( de nici un fel ), ci se face multă mişcare/sport ( preferabil, la sală, zilnic ), te abţi de la dulciuri, mănânci mai puţin ( cantitativ ), NU cinezi după ora 19 şi DOAR ceva "uşor" seara, mănânci DOAR pâine NEAGRĂ ( sau de secară ) şi foarte PUŢINĂ ( 1-2 feliuţe la o masă ), etc.

Alegi alimente care au mai puţine calorii/zilnic ( pentru a scădea consumul zilnic de calorii ) - vezi tabelele de la linkul :
http://www.reteteculinare.ro/sanatate/calorii/tabel/

http://www.fitness-god.ro/tabel_valoric_alimente.php

http://www.doctor.info.ro/valori_nutritionale.html

Se mănâncă la ore REGULATE : micul dejun se ia între 7-8; prânzul se ia între 12, 30-13, 30; iar cina între 18-19.
La ora 10 şi 15 se poate lua o "gustare".

Cu această "metodă" eu am SLĂBIT 9-10 kg în 6 săptămâni!
În rest am mâncat orice am dorit ( evident, în cantităţi moderate ).

Ar fi INDICAT să consulţi şi un medic NUTRIŢIONIST!

Toate cele bune.

| vreausaslabesc explică (pentru bursuc001):

Multumesc pentru tot, pentru mici intrebari poti sa-mi lasi o adresa de messenger?

| bursuc001 a răspuns (pentru vreausaslabesc):

Cu plăcere!

Sorry pentru ID-ul de Mess, dar NU am decât unul singur şi nu-l folosesc decât cu familia happy

O zi frumoasă.

43 răspunsuri:
| doctoressa a răspuns:

Ar fi bine sa apelezi la ajutorul unui medic nutritionist. http://www.i-medic.ro/partener/kilostopro

| SaveTheNature a răspuns:

Salut. In primul rand NU este nevoie sa te arunci in fata trenului -E mult, mult mai simplu sa slabesti decat crezi.
Voiam sa iti spun pe nume dar nici nu stiu cum te cheama. Dar stiu ca vrei cu disperare sa slabesti.
Te inteleg si de ce.
Iti dai seama ca pentru a intelege mecanismului ingrasarii si slabirii ar trebui sa citesti carti intregi.
Insa tu ai nevoie de solutii simple.
Asa ca nu am sa-ti fac diete. Am sa-ti spun cateva reguli pe care nu trebuie sa le incalci niciodata! Atentie niciodata! Si nici nu e nevoie sa te infometezi;) Suna frumos nu? Eu iti spun regulile. Nu pot explica la fiecare regula de ce si cum, ca imi trebuie toata noaptea sa explic.
Deci sa incep: (nu am copiat de nicaieri, sunt ani de experienta in spatele meu deci PROFITA!)
ATENTIE:
1) NU te infometa absolut niciodata. (e cea mai importanta regula)
2) NU sari niciodata peste micul dejun(masa de dimineata)!-iar seara mananca cu cel putin 3 ore inainte sa te culci.
3)APA APA APA-plata! Bea cel putin 3 litri de apa pe zi! daca nu-ti place sa o bei. invata-te! Nu vei muri de la apa.Masoaro, fa cum stii dar bea cel putin 3 litri.
4) Nu mai manca, nu bea dulce DELOC! retine :DELOC!
5)Nu manca prajit! (mananca-le crude, coapte, fierte)-dar NU le praji.
6) Redu pe cat posibil consumul de sare. Cu cat mai putina cu atat mai bine!
7)Nu manca gras (smantana, lapte gras, sunci, porci, branza topita margarina )
8)Da mezelurile la dusmani, arunca-le dar nu le mai consuma (parizerul, carnatii, crenvusti, parizer, BLEACH!)
9) Adio KFC, MC Donalds, Shaormeria din colt, cipsuri, biscuiti, bake rols, si alte tampeniutze la pungulitze colorate, si alte 100 de kg) ADIO!
10) Miscare, cat mai multa. Da-l naibii de autobuz, dao naibii de masina! mergi pe jos. (daca mergi deja pe jos -felicitari) -apuca-te si de un sprot atunci ca mersul pe jos NU e sport -e vrajeala.Alearga de ex (azi 100 de m, maine 200, poimaine 1 km, si uite asa ajungi si tu in final sa alergi 7, 8, 9 km ca toata lumea.SUNT dur? Nu cred- e vorba de suncile tale nu ale mele. Si stiu bine cat de a naibii de greu este sa fii gras. In afara de faptul ca fug gagicile, rad baietii si chestii de genul. Mai rau..capeti fel si fel de boli( iar nu am sa intru in amannunte ca imi trebuie 1 luna sa-ti scriu aici.
Sa stii ca cele mai multe persoane, din viata mea ma roaga sa le ajut sa slabeasca- deci deja incep sa ma plictisesc. Acum am facut un mega -extra efort sa-ti scriu atat.
ASA deci!
Ti-am scris atat de multe lucruri pe care sa NU le manaci si te intrebi -ce sa mananci nu?
Uite incep cu ceva care sa te faca sa te simti bine:
1. CARNE;) (fara grasime) -de peste, de curcan, de pui, de cocosh, de porumbel, de strut, de vita. Da-le grasimea jos ( atentie fierte, coapte nu prajite)
2. LEGUME. Nu cred ca e nevoie sa scriu aici 3 "almanahe" cu ce-s alea legume.(morcov, telina, pastarnac, cartofi, fasole, mazare, etc) Ai cel putin 3000 de sortimente de legume. Uite o lista mica aici:
http://ro.wikipedia.org/wiki/Lista_legumelor
ATENTIE din nou (fierte, copate, crude -nu prajite)
3 Fructe. (astea le manaci pana in ora 16) -nu mai tarziu. crude-cu tot cu coaja!
4 Cereale integrale grau, ovaz, arz etc. boabele cu tot cu coaja. Paine integrala. (nu neagra INTEGRALA) - ai grija cu painea ca acum sunt fel si fel de smecheri cu paine neagra, si alte vrejeli. Painea se cheama GRAHAM sau INTEGRALA. - normal trebuie sa fie inchisa la culoare si sa se vada samburi intregi prin ea, sa fie foarte ciudata inauntru cu coji de grau si dulceaga la gust.
5) Din cand in cand poti manca iaurt slab ( sub 0, 1 %grasimi)
Daca ti se face dor de niste grasime cumpara-ti ulei de masline si pune peste salata. Sau mananca niste peste somon (e destul de gras-dar nu ingrasa;)
Vezi cate chestii ai voie sa manaci si tu habar nu aveai?
Deci retine -important este CE mananci, si CAND mananci/ nu CAT manaci (asta noteaz-o undeva si invat-o pe derost )
Cam atat am de spus. Eu cred ca am fost destul de clar. M-am incghesuit mult cu randurile, ca altfel trebuia sa scriu toata noaptea.
Deabea ai 17 ani, si foarte multe kg. La inaltimea ta trebuie sa ai MAXIM 78, dar tu fiind inca pusti- cred ca 70 erau suficiente.
In fine daca la 17 ani ai 90 de kg -ai multe sanse ca la 23 sa ai 130. (si crede-ma nu look -ul e problema -c bolile pe care o sa le capeti daca nu slabesti).
Trebuie sa ai rabdare. Slabitul nu se face peste noapte.
ASA CA : NU INCALCA REGULILE SI AI SA SLABESTI GARANTAT!
Daca incalci acele reguli -nu e vina mea ca nu slabesti. e vina ta!
Apoi sa nu spui ca nu ti-am spus. Hai ca stiu ca nu esti las! Astept raspuns de la tine. Daca ai vreo intrebare sa-mi spui acum.

| vreausaslabesc explică (pentru SaveTheNature):

Ce raspuns pot sa-ti mai dau decat sa iti multumesc din suflet pentru ce reguli mi-ai dat...pot sa-ti cer ceva unde sa iti scriu evolutia regulilor talehappy sper sa pot sa le respect pe toate...ce o sa fie mult prea dificil va fi masa de dimineata, de cand ma stiu nu am mancat dimineata laughing.

| SaveTheNature a răspuns (pentru vreausaslabesc):

Voiam sa o pun prima. In mod normal este cea mai importanta regula.

Deci eu am salvat tot ce ai scris tu intr-un word si acum am sa fac tot ce scrie acolo...dar te rog sa-mi spui daca respect tot ce scrie acolo, in 3 luni pot ajunge la 75-80kg?

Ci siguranta. Noteaza absolut tot ce mananci in urmatoarele 3 zile. si scrie-mi aici.
Atentie la reguli.

Ok,asa am sa fac. Multumesc mult pentru ajutor.

Ce parerea aveti dumneavoastra, trebuie sa mai schimb ceva, sa mai adaug?

| PrintZzY a răspuns:

Mananca 3 mese principale si 2-3 gustari care sa fie sanatoase si alege un sport/o activitate sportiva care sa-ti placa[astfel incat sa o faci cat mai des], de preferat alaturi de un prieten ca sa nu te plictisesti
poti incerca pe langa asta insanity cu shaun T[se obtin rezultate frumoase daca te tii de el]
Succes! Si fi mai optimist+ ca nu e bine sa ai astfel de ganduri la varsta ta

| vreausaslabesc explică:

Multumesc tuturor ca v-ati dat interesul de problema mea.O sa incerc metoda lui bursucu001.

| vreausaslabesc explică:

VINERI: DIMINEATA(ora 9):2 rosii cu putina sare.
La Pranz(ora 12): un castron de ciorba de gaina(cu 2 felii de paine)
Seara:2 pungi de seminte la pc...
SAMBATA:
DIMINEATA(ora 9): un cartof fiert
La PRANZ(ora 12): o salata de varza(varza era de aia noua, proaspata)si o rosie cu putina sare.
DUMINICA:
Dimineata(ora 9): 2 oua fierte(cu o felie de paine)
La Pranz(ora 12): 300-500g de peste fript

In fiecare zi am mancat cate 4-5 piersici si cate un strugure. Am alergat vineri(1 km), sambata(1km in panta..pe deal+am facut cu bicicleta vreo 20km) si duminica(1-2km alergat pe jos +bicicleta 10-20km). Ce parerea aveti sa o tin tot asa sau... spuneti-mi va rog daca e bine ce am facut si ce am mancat...

1- Spune-mi te rog ce fel de paine ai consumat (e foarte important)
2- Spune-mi te rog daca semintele -sunt seminte prajite sau doar coapte(scrie si pe punga).
3 Spune-mi te rog daca ciorba de gaina -contine prajeala (uneori doamenle fac si prajeala ciorbei).
4 Spune-mi te rog, cu cat inainte de culcare era ultima masa de seara?
5 Spune-mi daca te-ai infometat in aceasta cura?(adica daca simteai nevoia sa mananci mai mult si te-ai oprit tu de bunavoie)?
6 Peste fript (adica prajit in tigaie?) cu ulei? sau copt pur si simplu.
Este bine sa stii. Adica se vede ca vrei sa slabesti. Totusi, cred ca te-ai cam infometat zilele astea. Si regula principala este sa nu te infometezi.
Este foarte bine ca ai mancat dimineata!
Este foarte bine ca fierbi ouale, ca fierbi cartofii.E foarte bine ca nu vad dulciuri, margarina, unt smantana, biscuiti, chipsuri etc!
Esti pe drumul cel bun!
Sa-mi raspunzi te rog la intrebari.
Seara nu mananci pentru ca nu ti-e foame sau te abtii pur si simplu?

Ma intreb cum ai rezistat sambata cu un cartof fiert si o salata?

| SaveTheNature a răspuns (pentru SaveTheNature):

Foarte bine si cu miscarea! Continua si nu o sa-ti para rau! Cu siguranta o sa te simti mai bine. Ar trebui totusi sa mai maresti consumul de proetine
(carne de pasare, peste, fasole, mazare, soia)- fierte sau coapte.

Apa, sa stii ca e foarte importanta.Nu uita de ea. 2 -3 litri pe zi macar. Puneo in bidon de 0, 5 l.O sa-ti fie mai usor sa o bei, si vei sti si cata ai baut.

Apa am baut cel putin 2, 5 l pe zi.Am consumat paine cu cartofi scria pe ea, GRAHAM nu am gasit dar de maine am vorbit la un magazin sa imi opreasca cate 1 paine GRAHAM pe zi dar de maine.Despre seminte habar n-am.O sa va spun mai spre seara sa mai cumpar o punga la fel sa citesc pe ele.Ciorba nu contine prajeala deloc.Masa de seara nu era..adica ultima data mancam pe la 16 niste piersici.Sambata simteam putin nevoie sa mananc seara pe la 18-19 dar am baut apa si mia trecut.Peste copt pe gratar.Sambata m-a rugat mama sa tin post ca nu stiu ce sarbatoare importanta era....am simptit nevoia sa mananc putin seara doar putin...am baut apa si a trecut.Da, seara nu mananc ca nu imi este foame sau daca mananc, imi iau ceva de rontait de obicei alune, seminte.Si va rog sa-mi recomandati niste seminte care nu ingrasa.

Foarte bine. si felicitari pentru consecventa, si hotarere! Semintele nu ingrasa daca sunt CRUDE. Sunt chiar sanatoase si impiedica depunerea colesterolului (au omega 3, 6 si 9). Alune, nuci, seminte de bostan, seminte de floarea soarelui. TOATE SUNT BUNE -cu conditia sa fie CRUDEwinking (asta e tot secretul). Ai grija sa le mesteci foarte bine.
E foarte bine ca pastrezi cele 3 ore distanta de culcare.
E foarte bine ca mananci dimineata.
E foarte bine ca fierbi si coci produsele si nu le prajesti.
E foarte bine ca nu pui dulciuri in gura.
E foarte bine ca faci sport.
E foarte bine ca bei cel putin 2, 5 l apa.
E foarte bine ca mananci fructe si legume.
Painea cu cartofi ingrasa..Trebuie sa o scoti. Si recomand cu drag consumarea de paine graham, intregii tale familii (se gaseste in special in supermarketuri). E putin mai scumpa dar e mai sanatoasa.( ca un sfat -ar fi de preferabil sa nu fie ambalata - desi tine mai mult -are mai muolte E-uri).
Poti sa-mi lasi si pe urmatoarele 3 zile.

Acum am ajuns acasa de la scoala si am cumparat Paine feliata Graham....ambalatasad dar o sa caut si fara ambalaj dar azi am sa mananc cu paine de asta cu ambalaj. O sa va las si urmatoarele 3 zile, multumesc frumos pentru ajutor.

A-si mai avea o intrebare... Daca ma inscriu la sala de forta e un avantaj sau un dezavantaj in aceasta dieta ca tot ma roaga un prieten sa tragem amundoi de fiare ca lui singur nu-i vinelaughing si mai intai v-am intrebat de dumneavoastra sa-mi spune-ti daca ar fi ok.

E o idee geniala sa mergi si la sala. Doar ca este indicat, de fapt este obligatoriu sa maresti consumul de proteine. (la greutatea ta ai nevoie de aprox 150 g proteine pe zi).
Le gasesti MAI ALES in urmatoarele alimente ( sunt cele mai bune surse de proeteine. Si vestea buna este ca nu te vor ingrasawinking.
-soia
-carne (peste, curcan, pui,vita ).
-mazare
-fazole
-linte
-orez.
-ciuperci.
-lapte si iaurt (DEGRESATE), oua.
-seminte de tot felul, alune, nuci, migdale.
Culturismul,. este un sport anaerob. (pe langa culturism trebuie sa continui si sportul aerob) -bicicleta, alergat, inot etc).
Cu alimentatia pe care o ai in acest moment (si facand sala in acelasi timp), vei duce lipsa de nutrientii necesari din organism. Si in lipsa nutrientilor pot aparea complicatii.
Asadar, chiar te sfatuiesc sa incepi sala (daca ai timp si ambitie) - dar sa ai mare grija sa maresti numarul de proteine consumate!
Inca un sfat, inainte de masa de dimineata (cu jumatate de ora inainte), ar fi bine sa consumi multivitamine.(CENUTRUM de ex (te ajuta si la slabit), si vitaminele vor avea grija sa nu ramai fara nutrientii necesari din corp).
Poate te intrebi cum slabesti consumand vitamine.
VITAMINELE NU INGRASAwinking (bineinteles daca le iei inainte de masa)
Sa-ti explic pe scurt si de ce.
Corpul tau avand de dimimeata la dispozitie nutrientii de care are nevoie.- nu va simti nevoia sa depoziteze in cursul zilei. (de asta este important sa mananci de la prima ora).
Corpul are nevoie de nutrienti. De asta nu trebuie sa te infometezi! -corpul in lipsa nutrientilor incepe sa depoziteze tot ce-i dai.
O seara buna!

Seminte din astea Nuttline si alune din astea cu multa sare am voie? Vitaminelea alea CENUTRUM sigur nu imi va face rau pe viitor?
O seara placuta si dumneavoastra!

NU -, pentru ca sunt prajite, - si si-au pierdut multe proprietati. Exista si crude pe piata.
Complexul de multivitamine nu iti va face rau, nici pe viitor. Ele vin si completeaza carentele din organism. Lipsa nutrientilor din organisam, duce in cele din urma la ingrasare. Organismul depoziteaza pentru ca-i lipseste. Si odata ce l-ai invatat sa depoziteze e greu sa-l dezveti.
Practic cea mai buna metoda sa-ti grabesti metabolismul este sa oferi organismului nutrientii de care are nevoie in fiecare zi.
Intro cura de slabire este OBLIGATORIU sa conusmi un complex de multivitamine si sa consumi multe proeteine.
Daca vrei sa faci si sala cu atat mai mult trebuie sa consumi multivitamine.
Nu vitaminele ingrasa ci CALORIILE care se gasesc in special in ZAHARURI si GRASIMI polisaturate (prajite).
Succes!

Am inteles o sa dau astazi comanda de CENUTRUM, Multumesc mult pentru sfaturi si o sa revin maine cu ce am mancat in ultimele 3 zile.O zi frumoasa!

Pilulele alea CENTRUM pot fi si albastre...ca eu din astea am asa mi-a dat farmacista si pe net am vazut ca au culuarea galben.

Nu conteaza culoarea lor(desi au culori diferite continutul lor e in general acelasi). Conteaza sa le iei inainte de masa.
Ai grija cu regulile in continuare.
Sa-mi spui si mie cum merge cu sala., si cu programul de alimentatie (la 3 zile)

Normal maine va spun ce am mancat in anterioarele 3 zile si la sala o sa incep de luni...O seara buna!

LUNI:
Dimineata:Vreo 8-10 lingurite de iaurt dietetic(0, 1% grasime)-ora 7 jumate
La Pranz: Peste fript pe gratar cu 2 felii de paine feliata grham-ora 14
MARTI:
Dimineata:8-10 lingurite de iaurt dietetic -ora 7
La Pranztongueiept de pui dezosat fript pe gratar -ora 14
Seara: Piept de pui dezosat fript pe gratar -ora 17
MIERCURI:
Dimineata:2 oua fierte si vreo 5-6 lingurite de iaurt dietetic -ora 8
La Pranz: Piept de pui dezosat fript pe gratar -ora 14:30

In fiecare dintre zile am baut cate 2 - 2, 5 litri de apa, pe fiecare zi cate 4-5 piersici si 3-4 mere.Luni si marti 1km pe deal, miercuri 1, 5km pe deal.In zilele astea cu bicicleta foarte putin...2-3 km pe zi maxim.

In primul rand vreau sa te felicit, pentru consecventa si pentru hotarare. Se vede ca iti doresti cu adevarat!
In legatura cu alimentele alese nu am ce sa schimb. Sunt PERFECTE.
Am totusi niste intrebari, si niste sfaturi de dat.
1) Cand mananci fructele? dimineata, dupa amiaza, seara? Inainte de masa, intre mese (ca gustare), sau dupa mese (ca desert)?
SFAT -cel mai indicat ar fi sa mananci fructul INAINTE de masa, sau intre mese (nu dupa masa ). Sau le poti manca dimineata. Insa nu e recomandat sa la mananci seara.
2)Dimineata inca ti-e greu sa mananci nu-i asa? Nu-i nimic usor usor te inveti.
8-10 lingurite pana la ora 14 m-i se pare putintel (ai putea macar sa le mananci cu paine). Nu uita ca masa de dimineata e foarte importanta in curele de slabire.
Duminica de ex a fost ok masa de dimineatawinking.
Luni ultima masa a fost la ora 14. Nu ti-a fost foame pana seara? Era ok, si era de acceptat inca o masa usoara la 17, 18, 18:30.(o salata, sau un iaurt, sau 2-3 nuci, sau 1 morcov, sau 2 rosii).
Gandeste-te ca de la ora 14 pana a doua zi la 7 au trecut aproximativ 17 ore...Mult nu? In tot acest timp stomacul tau a stat gol..Si din aceasta cauza va avea grija sa-si ia provizii la urmatoarea masa (provizii, adica va depune grasime) Corpul trebuie sa aiba mereu hrana.
Nu uita regula nr 1 nu te infometa! Probabil ca la ora 18 nu ti-e foame, dar pana pe la 22 sau la ce ora te culci cu siguranta te simti flamand. Asa ca incearca sa manaci ceva usor pe la 17 -18.
3) Cu apa e ok. Ar trebui sa o masori cu bidonul sa fii sigur ca ai baut 2, 5 l..ca ochiul insealawinking
4) Cu alergatul e ok. In principiu miscarea alerta (alergat, genoflexiuni, abdomene, sau alte exercitii -ca la sport, sau bicicleta ) sa totalizeze macar 20 de minute pe zi. Stiu ca ai inceput scoala, si iti mai ocupa din timp. Dar 20 de minute sigur le gasesti.
Oricum sa stii ca actionezi in principiu destul de bine.
Am si eu 2 intrebari mai personale asa
- Cum mancai inainte (adica pana sa te ingrasi)?
-Cum de reusesti acum sa nu mananci dulciuri, covrigei, fast-food, biscuiti, prajituri, sucuri, cipsuri, etc etc? Sa stii ca foarte putine persoane reusesc.
Ai multa ambitie. Ori te sustine familia? Chiar sunt curios
Felicitari!

Nu uita de vitamine.(foarte importante).

Nu uita de multivitamine (foarte importante)

Fructele le mananc pe la ora 10 asa pe la scoala cate 3-4 mere si o banana cam asa, si pe la 3-4 deci intre mese.Da mie foarte greu dimineata, mananc in sila mai multlaughing, da pe la 21-22-23 mie putin foame.Azi am alergat 1h pe putin.
Inainte mancam foarte multa prajeala si mancam seara tarziu pe la 21, beam COCACOLA cate 1 bidon pe zi si stateam la pc poate ca mai mergeam de 2-3 ori pe saptamana sa joc fotbal in rest doar la pc.
Sincer ma abtin foarte mult de la dulciuri si fast-food. Vreau sa fiu si eu un tip normal sa scap odata de burta asta...Mama ma incurajeaza foarte mult, Tata a murit acum 1 an.
A-si avea si eu 2 intrebari
Sunteti cumva nutritionist...ca din cate vad cunoasteti foarte bine acesti termeni?
Pastilele acelea CENTRUM pot sa le consum chiar daca nu fac sala dimineata inainte sa mananc?

Condoleante pentru tatal tau.
Am inteles. Pai ca sa nu-ti mai fie foame pe la 22, 23 (cand nu e bine sa mananci ), trebuie sa mananci pe la 18 ceva.
Nu e bine sa-ti fie foame. Si daca sari peste masa de seara este normal sa t-i se faca foame. Incearca sa ai 3 mese pe zi.
Cat despre treaba cu, dulciurile, si coca -cola, si fast -food -urile eram aproape sigur.
Stii, mai vin unii la mine si se plang ca mananca putin si tot se ingrasa. Si se intreaba de ce? Pentru ca metabolismul a scazut. METABOLISMUL este cel care conteaza.
Metabolismul (viteza cu care organismul nostru proceseaza alimentele), scade atunci cand infometam organismul, si cand mancam ce nu trebuie -deci ai grija sa nu te infometezi.
Sa-ti raspund la intrebari:
1)Da sunt consultant in nutrite, ajut oamenii sa slabeasca.si nu numai. Oamenii cu probleme de sanatate, in primul rand sunt pusi sa slabeasca. Majoritatea iau decizia de a salbi atunci cand se imbolnavesc, cand sunt trecuti de 40 de ani. De asta ma mir ca la 17 ani, esti asa de decis- si te felicit.
Tu daca mai adaugi 5 kg devii obez. Tu ai 90 de kg deci esti supraponderal. Dar la varsta ta si la inaltimea pe care o ai ar trebui sa ai maxim 70.
Nu stiu care sunt motivele pentru care vrei sa slabesti -dar la varsta ta cel mai probabil pentru aspect. Insa sa stii ca majoritatea care vin la mine sa slabeasca vin pentru ca s-au imbolnavit. Cand esti plinut -corpul are de suferit foarte mult. Organele functioneaza mai greu, corpul se hidrateaza mai greu, mergi mai rar la toaleta (te constipi), faci cosuri si acnee, te dor incheieturile si tot asa. Astea sunt problemele de inceput. Insa cu timpul(adica pe la 40 de ani) apar problemele adevarate
-problemele cu inima, cu ficatul, cu creierul, cu sangele. Sa nu te miri cand oamenii mor de inima, de atac cerebral, etc pe la 40, 45, 50 de ani. E pentru ca nu au mancat ce trebuie. Deci inca odata, felicitari ca te-ai apucat de slabit. Si sa stii ca nu numai aspectul se va imbunatati dar si sanatatea! (care e si mai importanta).
2 Da, pastilele alea CENTRUM vor completa carentele din organism.Organismul tau, avand la dispozitie nutrientii de care are nevoie, zilnic, nu va mai acumula. Vei vedea. Si sunt sigur ca poate ai mai auzit de la unii, de la altii ca ingrasa. Nu este adevarat absolut deloc. Ba din contra ele au rolul de a regla disfunctiile organismului.
Eu consum in fiecare zi multivitamine, si pe langa mai consum si omega 3, coenzima q10, spirulina etc. Eu locuiesc in UK in marea parte a timpului, si imi permit. Am 28 de ani, si la 1.75 am 62-65 de kg. cu toate ca mananc vitamine zilnic. Si sunt multumit.
Tatal meu are 105 kg, la 1.75.( e obez ), iar maica mea are 56 de kg la 1.55 (e usor supraponderala). Mama are grija ce mananca, tatal nu are grija.
Vreau sa te intreb ceva: tot pentru propria curiozitate.
Mama ta cum sta cu greutatea. Dar tatal tau cum statea cu greutatea?
Mama ta cum sta cu sanatatea? Dar tatal tau din ce cauza a murit?
Multumesc.

Eu nu mai vad raspunsurile de la dumneavoastra, creez o noua intrebare si va pun link-ul aici de la ea sa continuam discutiile acolo?

Felicitari nu multi oameni ajung in UK si iti multumesc din suflet ca ma ajuti GRATIS...
Mama la 1, 60-1, 65 are 54kg. Tata avea 1, 80 si 72kg.Din aceasta familie eu eram cel gras fiind singur la parinti, mai invatam si bine, eram primul din clasa de la clasa 1 pana la clasa 8 si eram foarte rasfatat, bunica din partea tatei imi cumpara pe fiecare zi ce vream eu.
Mama are 39 de ani si munceste foarte foarte mult, nu are un servici stabil, munceste prin curtile oamenilor (Cu ZIUA)si e sanatoasa TUN pot spune, dar o mai apuca si pe ea durerile de spate si o ia cu tot cu picior durerile.
Tata trebuia sa implineasca pe 3 mai anul cesta 44 de ani, el a murit din cauza bauturi, devenise dependent de alcool(Tuica)cate 1, 5 l pe zi.Eu sunt asa decis sa slabesc pentru ca am apropiatii OBEJI pe care ii vad ca abia se misca, ii dor picioarele, spatele foarte urat.In plus eu vreau sa ajung Politisttongue si pentru acest job iti trebuie putina conditie fizica.Eu am o situatie materiala mai proasta ma bazez mai mult pe mine nu pe bani(Spaga).Eu acum 3 luni aveam 95kg, acum inainte sa incep sa cer un sfat pe TPU, inainte sa va gasesc pe dumneavoastra cand m-am cantarit. aveam 89, 700kg fara sa tin vreo dieta sau ceva,vara de obicei eu dau jos, muncesc foarte mult, la lemne, cosit fan, la orice.

| vreausaslabesc explică (pentru vreausaslabesc):

Nu mai e nevoie de o alta intrebare, mi s-a actualizat mie putin mai greu de la net.

JOI:
Dimineata:2oua fierte si vreo 5 lingurite de iaurt cu 2 felii de paine de grau intreg.(ora 9)
La Pranz: Peste pe gratar cu 2felii de paine de grau intreg.(ora 1)
Seara: 2rosii si putina salata de varza(ora 18)
VINERI:
Dimineata: 1ou fiert cu 5-6 lingurite de iaurt cu 2 felii de paine(ora 7:30)
La Pranz: o pulpa de pui pe gratar cu 2 felii de paine, trecuta prin usturoi cu apa (ora 14)
Seara: 1 iaurt si 2rosii (ora 18:30)
SAMBATA:
Dimineata: 1 iaurt cu 2 felii de paine (ora 7:30)
Seara: un castron de ciorba de gaina (ora 17)

Joi am facut cam 100 de abdomene si am alergat foarte putin...200-300m era timpu foarte urat si am alergat prin curte, vineri am alergat 1km++ si sambata nu am alergat deloc..am fost cules de porumb toata ziua.Pe fiecare zi am consumat cate 2l de apa.

Vreau sa te intreb daca nu te simti cam slabit cu aceste alimente. Daca te simti fara energie si molesit?
Vreau sa-ti spun sa nu uiti de vitamine.
In rest e perfect! felicitari continua si o sa-ti para bine. Dupa 1 luna o sa te simti excelent fizic. dar nu uita de vitamine.

Crystyartistu@yahoo.com (id-ul meu).

| Ionut44 a răspuns:

1.Mic de jun(recomand):

2 oua fierte cu 45 felii de rosii.

2.Gustarea (o iei la ora 11:20)

Un iaurt(simplu)cu niste cereale fitnes dar foarte putine cereale.

3.Masa de pranz

O ciorba normala (nu de:burta perisoare porc) ciorba pot manca cat vrei ca nu ingrasa asa mult...

4.Gustarea(un iaurt simplu doar atat)

Un iaurt SIMPLU cu nimic.

6.Masa de seara(recomand sa o mananci la ora 6:00

o salata fara ulei fara nimic o salata cu rosii branza si ceapa(nu prea recomand ceapa dar am zis ca sa fie mai mare sa
fie mai mare salata)

7.dai 2 ture pe unde poti

Sper ca te-am ajutat si spor la regimhappy