| vreausaslabesc a întrebat:

Salutare TPU, Am si eu o problema cu kilogramele.Am 17 ani,inaltime 1, 78m si greutatea de 90kg. Ajutati-ma si pe mine cu o dieta cu ceva sa dau jos macar 10-15kg,sunt disperat imi vine sa ma arunc in fata trenului.Sunt baiat.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
bursuc001
Userul Lunii
| bursuc001 a răspuns:

Bună!

Într-adevăr, eşti SUPRAPONDERAL ( prea "plinuţ" )!

Greutatea ta IDEALĂ ar trebui să fie de 70 kg - vezi linkul :
http://www.dietetik.ro/......calculator

Deci, ai cu vreo 20 de kg peste greutatea IDEALĂ, aşa că, poţi "da jos" cele 20 kg!

Oricum, la vârsta ta, NU se ţin diete ( de nici un fel ), ci se face multă mişcare/sport ( preferabil, la sală, zilnic ), te abţi de la dulciuri, mănânci mai puţin ( cantitativ ), NU cinezi după ora 19 şi DOAR ceva "uşor" seara, mănânci DOAR pâine NEAGRĂ ( sau de secară ) şi foarte PUŢINĂ ( 1-2 feliuţe la o masă ), etc.

Alegi alimente care au mai puţine calorii/zilnic ( pentru a scădea consumul zilnic de calorii ) - vezi tabelele de la linkul :
http://www.reteteculinare.ro/sanatate/calorii/tabel/

http://www.fitness-god.ro/tabel_valoric_alimente.php

http://www.doctor.info.ro/valori_nutritionale.html

Se mănâncă la ore REGULATE : micul dejun se ia între 7-8; prânzul se ia între 12, 30-13, 30; iar cina între 18-19.
La ora 10 şi 15 se poate lua o "gustare".

Cu această "metodă" eu am SLĂBIT 9-10 kg în 6 săptămâni!
În rest am mâncat orice am dorit ( evident, în cantităţi moderate ).

Ar fi INDICAT să consulţi şi un medic NUTRIŢIONIST!

Toate cele bune.

43 răspunsuri:
| SaveTheNature a răspuns (pentru SaveTheNature):

Nu uita de vitamine.(foarte importante).

Nu uita de multivitamine (foarte importante)

| vreausaslabesc explică (pentru SaveTheNature):

Fructele le mananc pe la ora 10 asa pe la scoala cate 3-4 mere si o banana cam asa, si pe la 3-4 deci intre mese.Da mie foarte greu dimineata, mananc in sila mai multlaughing, da pe la 21-22-23 mie putin foame.Azi am alergat 1h pe putin.
Inainte mancam foarte multa prajeala si mancam seara tarziu pe la 21, beam COCACOLA cate 1 bidon pe zi si stateam la pc poate ca mai mergeam de 2-3 ori pe saptamana sa joc fotbal in rest doar la pc.
Sincer ma abtin foarte mult de la dulciuri si fast-food. Vreau sa fiu si eu un tip normal sa scap odata de burta asta...Mama ma incurajeaza foarte mult, Tata a murit acum 1 an.
A-si avea si eu 2 intrebari
Sunteti cumva nutritionist...ca din cate vad cunoasteti foarte bine acesti termeni?
Pastilele acelea CENTRUM pot sa le consum chiar daca nu fac sala dimineata inainte sa mananc?

| SaveTheNature a răspuns (pentru vreausaslabesc):

Condoleante pentru tatal tau.
Am inteles. Pai ca sa nu-ti mai fie foame pe la 22, 23 (cand nu e bine sa mananci ), trebuie sa mananci pe la 18 ceva.
Nu e bine sa-ti fie foame. Si daca sari peste masa de seara este normal sa t-i se faca foame. Incearca sa ai 3 mese pe zi.
Cat despre treaba cu, dulciurile, si coca -cola, si fast -food -urile eram aproape sigur.
Stii, mai vin unii la mine si se plang ca mananca putin si tot se ingrasa. Si se intreaba de ce? Pentru ca metabolismul a scazut. METABOLISMUL este cel care conteaza.
Metabolismul (viteza cu care organismul nostru proceseaza alimentele), scade atunci cand infometam organismul, si cand mancam ce nu trebuie -deci ai grija sa nu te infometezi.
Sa-ti raspund la intrebari:
1)Da sunt consultant in nutrite, ajut oamenii sa slabeasca.si nu numai. Oamenii cu probleme de sanatate, in primul rand sunt pusi sa slabeasca. Majoritatea iau decizia de a salbi atunci cand se imbolnavesc, cand sunt trecuti de 40 de ani. De asta ma mir ca la 17 ani, esti asa de decis- si te felicit.
Tu daca mai adaugi 5 kg devii obez. Tu ai 90 de kg deci esti supraponderal. Dar la varsta ta si la inaltimea pe care o ai ar trebui sa ai maxim 70.
Nu stiu care sunt motivele pentru care vrei sa slabesti -dar la varsta ta cel mai probabil pentru aspect. Insa sa stii ca majoritatea care vin la mine sa slabeasca vin pentru ca s-au imbolnavit. Cand esti plinut -corpul are de suferit foarte mult. Organele functioneaza mai greu, corpul se hidrateaza mai greu, mergi mai rar la toaleta (te constipi), faci cosuri si acnee, te dor incheieturile si tot asa. Astea sunt problemele de inceput. Insa cu timpul(adica pe la 40 de ani) apar problemele adevarate
-problemele cu inima, cu ficatul, cu creierul, cu sangele. Sa nu te miri cand oamenii mor de inima, de atac cerebral, etc pe la 40, 45, 50 de ani. E pentru ca nu au mancat ce trebuie. Deci inca odata, felicitari ca te-ai apucat de slabit. Si sa stii ca nu numai aspectul se va imbunatati dar si sanatatea! (care e si mai importanta).
2 Da, pastilele alea CENTRUM vor completa carentele din organism.Organismul tau, avand la dispozitie nutrientii de care are nevoie, zilnic, nu va mai acumula. Vei vedea. Si sunt sigur ca poate ai mai auzit de la unii, de la altii ca ingrasa. Nu este adevarat absolut deloc. Ba din contra ele au rolul de a regla disfunctiile organismului.
Eu consum in fiecare zi multivitamine, si pe langa mai consum si omega 3, coenzima q10, spirulina etc. Eu locuiesc in UK in marea parte a timpului, si imi permit. Am 28 de ani, si la 1.75 am 62-65 de kg. cu toate ca mananc vitamine zilnic. Si sunt multumit.
Tatal meu are 105 kg, la 1.75.( e obez ), iar maica mea are 56 de kg la 1.55 (e usor supraponderala). Mama are grija ce mananca, tatal nu are grija.
Vreau sa te intreb ceva: tot pentru propria curiozitate.
Mama ta cum sta cu greutatea. Dar tatal tau cum statea cu greutatea?
Mama ta cum sta cu sanatatea? Dar tatal tau din ce cauza a murit?
Multumesc.

Eu nu mai vad raspunsurile de la dumneavoastra, creez o noua intrebare si va pun link-ul aici de la ea sa continuam discutiile acolo?

Felicitari nu multi oameni ajung in UK si iti multumesc din suflet ca ma ajuti GRATIS...
Mama la 1, 60-1, 65 are 54kg. Tata avea 1, 80 si 72kg.Din aceasta familie eu eram cel gras fiind singur la parinti, mai invatam si bine, eram primul din clasa de la clasa 1 pana la clasa 8 si eram foarte rasfatat, bunica din partea tatei imi cumpara pe fiecare zi ce vream eu.
Mama are 39 de ani si munceste foarte foarte mult, nu are un servici stabil, munceste prin curtile oamenilor (Cu ZIUA)si e sanatoasa TUN pot spune, dar o mai apuca si pe ea durerile de spate si o ia cu tot cu picior durerile.
Tata trebuia sa implineasca pe 3 mai anul cesta 44 de ani, el a murit din cauza bauturi, devenise dependent de alcool(Tuica)cate 1, 5 l pe zi.Eu sunt asa decis sa slabesc pentru ca am apropiatii OBEJI pe care ii vad ca abia se misca, ii dor picioarele, spatele foarte urat.In plus eu vreau sa ajung Politisttongue si pentru acest job iti trebuie putina conditie fizica.Eu am o situatie materiala mai proasta ma bazez mai mult pe mine nu pe bani(Spaga).Eu acum 3 luni aveam 95kg, acum inainte sa incep sa cer un sfat pe TPU, inainte sa va gasesc pe dumneavoastra cand m-am cantarit. aveam 89, 700kg fara sa tin vreo dieta sau ceva,vara de obicei eu dau jos, muncesc foarte mult, la lemne, cosit fan, la orice.

| vreausaslabesc explică (pentru vreausaslabesc):

Nu mai e nevoie de o alta intrebare, mi s-a actualizat mie putin mai greu de la net.

| vreausaslabesc explică (pentru doctorandus):

?

| doctorandus a răspuns (pentru vreausaslabesc):

E contra-reclama la produsele pentru slabit.

JOI:
Dimineata:2oua fierte si vreo 5 lingurite de iaurt cu 2 felii de paine de grau intreg.(ora 9)
La Pranz: Peste pe gratar cu 2felii de paine de grau intreg.(ora 1)
Seara: 2rosii si putina salata de varza(ora 18)
VINERI:
Dimineata: 1ou fiert cu 5-6 lingurite de iaurt cu 2 felii de paine(ora 7:30)
La Pranz: o pulpa de pui pe gratar cu 2 felii de paine, trecuta prin usturoi cu apa (ora 14)
Seara: 1 iaurt si 2rosii (ora 18:30)
SAMBATA:
Dimineata: 1 iaurt cu 2 felii de paine (ora 7:30)
Seara: un castron de ciorba de gaina (ora 17)

Joi am facut cam 100 de abdomene si am alergat foarte putin...200-300m era timpu foarte urat si am alergat prin curte, vineri am alergat 1km++ si sambata nu am alergat deloc..am fost cules de porumb toata ziua.Pe fiecare zi am consumat cate 2l de apa.

| SaveTheNature a răspuns (pentru vreausaslabesc):

Vreau sa te intreb daca nu te simti cam slabit cu aceste alimente. Daca te simti fara energie si molesit?
Vreau sa-ti spun sa nu uiti de vitamine.
In rest e perfect! felicitari continua si o sa-ti para bine. Dupa 1 luna o sa te simti excelent fizic. dar nu uita de vitamine.

Crystyartistu@yahoo.com (id-ul meu).