| Elelena65 a întrebat:

Săptămâna viitoare o să mă duc să mă opereze pentru unghiile încarnate. Sunt curioasă la cate zile trebuie să mă duc ca să îmi schimbe pansamentul?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
3 răspunsuri:
Salontanul
| Salontanul a răspuns:

După o operație pentru unghie încarnată, schimbarea pansamentului este foarte importantă pentru o vindecare corectă și pentru a preveni infecțiile. Iată câteva recomandări generale — dar ține cont că medicul tău are ultimul cuvânt, în funcție de cum a decurs intervenția.
Când se schimbă primul pansament:
De obicei în 24 - 48 de ore de la operație.
Uneori medicul recomandă să nu îl atingi deloc în primele 24h, mai ales dacă nu curge sânge sau puroi.
După aceea:
Zilnic, timp de 7-10 zile, sau conform recomandării medicului.
Pansamentul trebuie schimbat imediat, și-l schimbi tu, dacă:
se udă;
devine murdar;
observi secreții, sânge sau miros neplăcut.
Cum se face schimbarea pansamentului:
spală-te bine pe mâini;
îndepărtează ușor pansamentul vechi (eventual poți să-l umezești cu 3-3 minute înainte);
curăță zona cu ser fiziologic sau betadină (dacă medicul a recomandat).
Lasă să se usuce bine.
Aplică un nou pansament steril, eventual cu un unguent antiseptic (ex. Baneocin, Fucidin — doar dacă ți-a fost indicat).

| darrio2007 a răspuns:

Daca tot esti curioasă intreabă medicul care te operează.