Eu am avut din copilarie, stai calm. Gasesti una cu strabism si ea si gata. Aia care te respinge ca ai un ochi un pic cish cu siguranta te lasa sa mori intr-un sant in caz de ceva, deci nu pierzi nimic... Poarta ochelarii si mergi si la optometrie ca sa faci exercitii pentru ochi.
Cât timp trebuie sa port ochelarii? Am înțeles că se poate ajunge la strabism! Câteodată mă uit parca strâmb puțin, e vederea slăbită, mușchii habar nu am. Nu știu cum de ma confrunt cu așa ceva, eu stau mult pe smartphone, foarte mult. da cred că e genetic.
Mai putin pe telefon, exercitii de relaxare. Am strabism de niste zeci de ani. Nu mori de la asa ceva si nici nu iei stilpii de pe strada in brate. Totusi, telefonul e jale. Eu nu am avut telefon/tableta in copilarie, ca daca as fi avut, probabil acum tastam asta in Braille...
In copilărie nu am avut nici eu. Mie mi se pare grav sa ai strabism, unele te pot respinge și din cauza asta! La cat sunt de tâmpite femeile ( unele nu toate ) te respinge pentru orice defect fizic. Da nu e doar despre asta, eu nu aveam probleme de genul și deodată au apărut. E vedere dubla parca așa scrie, dar eu nu știu dacă e dubla da simt că mă deranjează totul la distanțe mici. Îmi forțez ochii câteodată. Într-adevăr dacă stau mai puțin pe telefon nu prea mai am probleme. De văzut vad extraordinar dar e problema asta ce mă deranjează psihic! Cred că trebuie mereu sa port ochelarii.
Ai caracter man, ești un tip de treabă. Mentalitatea noastră o cunoști și tu prea bine! Arat ciudat cu ochelari, nu prea masculin! Asta e! Poate ar fi mai bine sa cunosc și alte origini, cu româncele m-am cam convins! Bine, nu toate sunt proaste, da avem o mentalitate preistorica. Și eu eram așa dar m-am maturizat mult. M-am autoeducat singur. Unii nici la 45 de ani nu se maturizează, tot niste clovni rămân.
E varsta de vina, crede-ma. Eu am purtat mai mereu ochelari. Cunosc oameni care au mecle de tocilari si poarta ochelari si is mai gangsta-style ca indivizi decat suma patratelor tuturor traperilor si raperilor din tara asta.
Cu varsta ajunge sa iti pese mai putin de ce parere au altii. De exemplu cand eram copchil nu concepeam sa port pantaloni mulati. Nici acum nu port ca nu mi-s comozi, DAR cand merg cu bicicleta aproape intotdeauna am spandecshi de-aia mulati. De ce? Nu ma intereseaza cum imi sta, ii port pentru utilitate, ca ma simt ca un elefant in cires daca trebuie sa pedalez cu pantaloni "normali".
Mie îmi pasă prea mult că am eu o problema, altfel nu îmi pasă de părerea nimănui. La unii le stă bine cu ochelari, eu arat ca un iepure
Daca nu ii purtam ne putem pierde vederea de tot.
Da ochelarii ăștia nu au și protecție anti aburire? Vad că se aburesc foarte ușor.
Pai tu consideri ca arati ca un iepure. Si pui prea mult accent pe asta. Unii au si anti-aburire. Depinde, daca ai luat fix lentilele alea ieftine... P.S. Sint niste lichide de stergere foarte bune ca si efect anti-aburire. Eu am o chestie de ii zice Nano+ spray.
Am lichid de ștergere, am primit de la oftalmolog.
Mersi pentru info!
Ei, si eu aveam de la laborator/optica. Vrajeli alea de obicei. Destul de putine au proprietati antiamprenta si antiaburire. Eu asta o folosesc - https://www.emag.ro/......DG66LHYBM/
Mersi bro e chiar de folos. Vad și eu că se aburesc prea ușor, și nu am dat 2 lei pe ei.
Eu am avut din copilarie, stai calm. Gasesti una cu strabism si ea si gata. Aia care te respinge ca ai un ochi un pic cish cu siguranta te lasa sa mori intr-un sant in caz de ceva, deci nu pierzi nimic... Poarta ochelarii si mergi si la optometrie ca sa faci exercitii pentru ochi.
wildlyon întreabă: