anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Sunt constipata de 2 saptamani aproape. Nu stiu ce sa fac, ma doare in fund (scuze de expresie), mi-e frica sa ma screm ca cine stie ce se poate intampla. Nu stiu ce sa fac.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
31 răspunsuri:
Legiuitoarea
| Legiuitoarea a răspuns:

Bună.
De ce stai așa de mult în situația asta?
Consultă medicul de familie, un ceai de crușin, Dulcolax, etc.
Pa, pa.

Stefan
| Stefan a răspuns:

Trebuie sa mergi la medic pentru a vedea din ce cauza te constipi. Evita sa stai prea mult in scaun.

daniela
| daniela a răspuns:

Urgent la doctor pentru o clisma

| drpopa a răspuns:

Foloseste prima data un supozitor cu glicerina (intrarectal), poti concomitent sa i ei Dulcolax de 5mg 2x1/zi atentie nu se i au cu lapte sau cu antiacide, este singurul preparat care se poate administra si in ocluzii partiale intestinale, atentie sa nu luati alt produs de la farmacie pina nu ati fost consultata de medic, din cauza fortarii pentru eliminarea scaunului se poate produce o leziune minora soldata cu ruperea vaselor de sange superficiale, in acest caz apar pic de sange proaspat pe suprafata scaunului, daca dupa administrarea supozitorului + o tableta de dulcolax la o ora nu ati avut scaun mai puneti un supozitor dar nu mai luati tableta daca nu reusiti sa faceti nici atunci, mergeti la urgente chirurgie la consult si va vor efectua o clisma,

| arrriadna a răspuns:

Mi s-a intamplat- 10 zile (eram in varf de munte si "nu puteam") si dupa nastere cand chiar n-aveam voie, vorba ta, sa ma screm.
Supozitoarele cu glicerina si lapte "la greu" ar trebui sa rezolve problema. Mancare mai putina si laaapteeee...
Daca iti e frica "de ce se poate intampla" iti recomand pozitia pentru femeile care au nascut. Nu te asezi pe colacul de la WC ci stai... cumva mai in picioare asa cum simti comod pentru intestine. Nu stiu sa iti explic cum te vei simti, stiu ca eu, in perioada aia, plangeam in buda si stateam cate 2 ore pentru un "mic rezultat"...
O asistenta mi-a zis o treaba inteligenta. Orice ai face, la un moment dat "o sa iasa singur". Face parte din felul in care suntem construiti". Mai bine controlezi tu conditiile.

ardnaxur1961
| ardnaxur1961 a răspuns:

Schimba-ti alimentatia. Nu cumva mananci numai uscaturi?
Incearca niste supozitoare cu glicerina, niste Dulcolax. Si, pentru numele lui Dumnezeu! Nu mai astepta doua saptamani pana sa incerci sa faci ceva! La o faza din asta, dupa 2-3 zile, deja trebuie sa incepi sa iei masuri.

| campanario a răspuns:

Mananca Kiwi! Sau daca nu, du-te la farmacie si intreaba de ceva de constipatie. Ceaiul de musetel de asemenea e bun

| ecristinamc a răspuns:

Madutzu te doare' capu?:O:O:O
Scuze de expresie dar cum o sfatuiesti sa manance banane? Tu nu-s tii ca bananele constipa? Ar mai fi trebuit sa ii zici sa bea ceai de menta soi era perfectwinking
dac anul te aflii in cunostinta de cauza nu mai raspunde ca mai si gresesc aomenii din cauza ta.

Deci iubta,
E cam mult timp 2 saptamani dar acum regretele nu isi au rostul.Bea mult lapte iar daca nu iti place inlocuieste-l cu ceai de tei.
Mananaca numai ciorbe si evita pe cat posibil mancarurile solide''(gen mezeluri, sarmale etc).
ia un supozitor si nu mai sta pe ganduri. Du-te urgent la medic si incearca pe cat posbil sa cosumi cat mai mule lichide.
Pana data viitoare,

''vindecare'' placutahappy

| Floreenofficial a răspuns:

Pai screme-te ca poti face ocluzie intestinala daca nu.
Nu te va durea foarte tare...
Bea ceaiuri multe si ia miere de albine.Si nu manca dulciuri.

| gigiro a răspuns:

Si mie mi s-a intamplat o singura data chestia asta, eram chiar in spital, imi tot dadeau pastile si nimic. vreo 10 zile. Eu mancam numai fructe si consumam lichide. si nimic. Tin minte ca era intr-o luni, timp de doua zile nu au fost medici in spital, mi se facuse o burta ca de gravida in 9 luni.Solutia urgenta luni, a fost clisma. Daca nu ai acasa un irigator, trebuie sa mergi la urgenta intr-un spital. Cu adevarat poti face ocluzie intestinala.

| Ana a răspuns:

Pai e cam grav daca esti d 2 saptamani, bea zeama de varza, mananca banane, si bea dimineata p stomacul gol un pahar cu apa. sper sa te ajute, daca nu du-te la doctor ca nu-i de gluma cu asa ceva.

| deea_1980 a răspuns:

Pai si eu sunt foarte des constipata si beau ceai sau beau compot, sau ciorba[lichide] si dupa fug la baiehappy

| Zâmbărici a răspuns:

Daca suferi de constipatie ia durcolaxrolling on the floorrolling on the floorrolling on the floor.
Stii reclama aia nu?laughinglaughing

| valThina a răspuns:

Ia laxative si fa-ti o clisma...cat mai repede

| LCD a răspuns:

Amsteca taratze cu apa si bea.Incearca

| Emena a răspuns:

Bea lapte. ia pastile

Răspuns utilizator avertizat
| larisag a răspuns:

Buna,
Cam neplacuta situatia in care te afli.Cat mai repede cred ca ar fi bine sa faci o vizita medicului de familie sa te indrume. Iar pe viitor trebuie sa te ocupi de o curatire interna, incepand cu colonul.Constipaţia, gazele, balonările, crampele, paraziţii, dureri de stomac, oboseala cronică şi problemele digestive toate pot fi cauzate de necurăţirea intestinului gros si de invazia unor bacterii parazite, a viermilor intestinali si a Candidei. Mai mult, sistemul imunitar poate fi grav afectat. Un produs natural este un remediu eficace impotriva problemelor descrise mai sus. Poti citi mai multe detalii, la http://www.tratamentenaturiste.eu/......psule.html
Bafta si o zi buna!

| Alinush_5329 a răspuns:

In primul rand mergi la medicul de familie sau la UPU

| Alinush_5329 a răspuns:

2 saptamani este prea mult. Neaaparat sa consulti medicul

| Smarandica a răspuns:

Mananca branza sau baga-ti niste sapun in fund

| pisiii a răspuns:

Buna daca vrei sa mergi la baie bia niste lapte cu miere si s bagati niste supozitoare sigur vei merge la baie pe mine ma ajuta laptele cu miere intoseauna

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Smecta este foarte bun pentru asa ceva dar are gust groaznic zici ca e pamantlaughing! Stiu cum e sa fii constipat e foarte naspa ca si eu am patit-o de multe ori dar nici chiar asa 2 saptamani:O!

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

2 saptamani este extrem de mult, trebuie sa mergi la un doctor urgent!

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Intradevar nu e bine sa consumi banane in timpul constipatiei, chiar deloc! In schimb incearca supozitoare cu glicerina. de ceaiuri banuiesc ca te-ai scarbit dar ar fi bine sa bei macar unul la doua zile cel de crusin e foarte bun! ai grija sa nu iei laxative in exces fara reteta medicului ca e cam grav.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Si eu sunt dar fa-ti o clisma

| roby96 a răspuns:

Du-te si cumparati laxative laughing

| xDoll a răspuns:

Nu mai tot radeti de ea!
Bubu :X:X
Du-te la un medic...acuma nu ca zic de rau dar astia nu sunt in masura sa te ajute.
Medicu` sigur te ajuta!

Ai grija de tine Bubu!

| Napolitanăăăăă a răspuns:

Pai. nnu asculta de prosthii asthia. straight face cum zice dana duthe la medic ca e mai bine!

| tone12345 a răspuns:

Deci,puneti un supozitor dimineata si unul seara timp de trei zile.Nu conteaza daca nu iese din prima dar lasa supozitorul sa se topeasca si in maxim 2-3 zile vei scapa.Si mananca multe prune