| andromeda147 a întrebat:

Știe cineva dacă după naștere este obligatoriu sa faci ecografie transvaginala? Sau simplu control manual este suficient pentru a vedea dacă ești vindecata?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Apreciat de Editori
| Floareasoarelui26 a răspuns:

Obligatoriu nu este nimic pana la urma, dar este indicat sa mergi la control si sa iti fie facuta o ecografie, de preferinta transvaginala (dar ii poti spune medicului ca preferi abdominala si de ce), astfel incat medicul sa se asigure ca vindecarea si recuperarea organelor interne (uter, col uterin, pereti vaginali etc.) sunt cele corespunzatoare.

Nu stiu exact la ce te referi prin "control manual", dar este indicat sa nu se introduca nimc in vagin in urmatoarele 6 saptamani dupa nastere, deoarece exista o predispozitie mare la infectii. Daca te referi la tuseul vaginal, acesta va fi facut de catre medic daca va considera necesar.

3 răspunsuri:
| Nirvanaaa a răspuns:

Mergi la un obstetrician-ginecolog și el va decide eventual dacă este nevoie sa faci și ecografie transvaginala.

anonim_4396
| Anonim a răspuns:

Vindecată de ce? Sarcina este o boala?

| Ka0ru a răspuns (pentru anonim_4396):

Vindecata dupa nastere ca se rup chestiile pe acolo cand iese copilul si uneori e si nevoie de cusaturi.

| andromeda147 explică (pentru anonim_4396):

Nu este o boala sarcina, dar nasterea provoacă rupturi în zona vaginala care sunt cusute și necesita control.

| psyclepath a răspuns:

Sunt destul de sigur ca acel consult postnatal nu se numeste "control manual" big grin

Întrebări similare