| Elelena65 a întrebat:

Un nodul la sân se poate vedea la ecograf dacă este cancerigen sau trebuie făcute analize?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
13 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Da, la ecograf se vede daca are calcefieri ceea ce poate isnemna ca este canceros.
Daca s-au vazut calcefierile din nodul, la ecograf, poti fi trimisa la biopsie si acolo ti se extrage materie din nodul cu un ac, iar n ultima analizei acelei materii extrase din nodul, ti se spune exact daca este cancer.

| Robert2526 a răspuns:

Se vede inca de la ecograf daca e malign sau nu ( un medic isi poate da seama) + mai sunt si alte semne care indica prezenta unei formatiuni tumorale maligne. Un medic bun, o sa stie inca de la ecografie despre ce este vorba

Trebuie sa stii totusi ca doar o mica parte din nodulii din san sunt maligni.

Imi poti da mai multe detalii? Ai descoperit un astfel de nodul la palpare? Ai anumite secretii din san? modificari ale pielii sanului?

| Elelena65 explică (pentru Robert2526):

Da,se simte la palpare și este destul de mare. Ma doare sânul la atingere și uneori și din senin simt ca niște junghiuri la sân. L-am descoperit când am făcut ecografie la interne.

Astăzi am programare la ecografie la sân și îmi este teamă de ce o să îmi spună medicul în legătură cu nodulul

| Robert2526 a răspuns (pentru Elelena65):

Mergi fara teama, majoritatea nodulilnu sunt maligni. Iti tin pumnii sa fie bine!

Am fost, mi-a spus ca trebuie ținut sub observație deocamdată și să merg la control la 6 luni

| Robert2526 a răspuns (pentru Elelena65):

Bun, asta inseamna ca nu are motive sa creada ca e ceva periculos. Ma bucur sa aud asta.

Mulțumesc, sper să fie ok

| annonimaaaa555 a răspuns:

Un nodul la sân poate fi vizualizat la ecograf, dar ecografia nu poate confirma dacă este cancerigen. Caracteristicile imagistice (forma, marginile, structura) pot sugera dacă un nodul este benign sau suspect, dar diagnosticul cert necesită:

Mamografie (dacă e cazul).
Biopsie – analiza microscopică a țesutului este singura modalitate de a confirma cancerul.

| DoarDorr a răspuns:

La ecograf se vede doar existenta nodulului. Pentru natura sa e nevoie de analize in laborator. Pentru asta se face o biopsie.

| Elelena65 explică (pentru DoarDorr):

Trebuie neapărat biopsie? Biopsia cum mi-o poate face dacă nu am nodulul scos?

| DoarDorr a răspuns (pentru Elelena65):

Da, trebuie biopsie daca se suspecteaza ca ar fi cancerigen. Nu trebuie scos nodulul. Se face o mica incizie si o mica recoltare de tesut. Cat mai putin ca sa nu deranjeze nodulul in cazul in care ar fi cancerigen.
Multa sanatate!

| Elelena65 explică (pentru DoarDorr):

Mulțumesc mult.

Întrebări similare