| Gino202 a întrebat:

Vin cu o nouă întrebare,acum câteva săptămâni ridicăm greutăți,după a început să mă doară sub burtă în partea stângă,apoi durerea a radiat în piciorul drept și acum am un disconfort la testiculul drept,până acum n-am mai avut așa ceva,ideea e ca am și niște dureri de spate jos, precizez ca nu mai fac efort fizic

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
6 răspunsuri:
| darrio2007 a răspuns:

Daca ai ridicat acele greutati doar după capul tău, corpul tau nefiind antrenat, nu mă miră că ai pătit asta.

| MIulia1997 a răspuns:

Îmi pare rău să aud că treci prin asta — e foarte bine că ai fost atent la schimbările din corpul tău. Ce descrii poate avea mai multe cauze posibile, unele mai simple, altele care merită investigate cât mai repede. Uite câteva lucruri care ar putea fi relevante:

1. Hernie inghinală Apare frecvent după efort fizic (precum ridicarea de greutăți). Poate provoca durere în partea inferioară a abdomenului, care radiază în testicul sau coapsă. Uneori se simte un „nod" sau o umflătură în zona inghinală, dar nu întotdeauna. 2. Compresie nervoasă (ex. hernie de disc lombară) Durerile de spate joase și radiația în picior sunt tipice. Poate afecta și nervii care merg spre zona genitală, provocând disconfort testicular. 3. Orhiepididimită sau altă problemă testiculară Deși poate fi mai rar legat direct de efort fizic, uneori infecțiile sau inflamațiile testiculare pot fi declanșate sau agravate de stres fizic. Poate apărea disconfort, senzație de greutate, uneori și febră sau urinări dureroase. 4. Alte posibilități Torsiune testiculară (mai gravă, dar apare de obicei brusc și cu durere severă). Probleme musculare sau ale ligamentelor după efort. Ce poți face: Nu amâna un consult medical. Cel mai bine ar fi să mergi la un medic urolog sau chirurg generalist cât mai curând. Ecografie testiculară și abdominală – poate clarifica rapid dacă e vorba de o hernie, inflamație sau altceva. Evită complet efortul fizic până primești un diagnostic clar. Notează-ți toate simptomele (când apar, cât țin, ce le agravează/aliniază), ca să le poți explica medicului clar.

Dacă simți că durerea se accentuează brusc, apar umflături sau greață, sau durerea de testicul devine acută, mergi de urgență la spital.

| Mag33 a răspuns:

De la spate. Sa-ti faci un rmn.

| Gino202 explică (pentru Mag33):

Se poate să fiu tras de curent sau răcit pe jos?

| Mag33 a răspuns (pentru Gino202):

Pentru ca ai ridicat greutati, ti-ai starnit spatele, poate nu-i hernia si doar un junghi de moment, totusi niste investigatii ar fi perfecte.

| Gino202 explică (pentru Mag33):

Posibil ca eu n-am avut asta înainte