| YrINaismissingtheoldTPU a întrebat:

BUNA:*...im dati si mie niste idei de retete de prajituri? ceva usor de facut si delicious...multumesc:*

Răspuns Câştigător
| Slow a răspuns:

Buna! Nu e chiar o prajitura, dar e un desert foarte bun.
Ce e bine la reteta asta, este ca nu ai nevoie de masuri exacte. Pui la ochiometru laughing
Cu o zi inainte fierbi intr. o oala orez. Cat vrei tu, in functie de cantitatea pe care vreo sa o faci. Lasi orezul peste nopate acoperit cu un capac, la temperatura camerei.
A doua zi iti pregatesti restul igredientelor. Iei cateva kg de mere (in functie de cat orez ai fiert) si le tai bucatele mai mici. Peste pui putin zahar, un zahar vanilat si gem (de care vrei tu...capsuni,visine,macese,dupa preferintele tale), amesteci foarte bine, astfel incat toate merele sa fi prins putin din gem. Orezul fiert cu o zi inainte vine amestecat cu scortisoara, astfel incat sa se faca tot maro.
Apoi intr. o oala (de preferat una mai adanca), pui dedesubt un strat de orez, acoperi cu unul de mere, apoi iar unul de orez, urmat de unul de mere. Si tot asa pana termini toata compozitia.
Dupa asta se lasa la cuptor cam 45 de minute, la temperatura medie. In orice caz, stratul de mere de deasupra trebuie sa se rumeneasca putin.
Am invatat reteta de la mama si de cand am gustat aceasta pudinca, m.am indragostit de ea laughing spor la gatit :*

2 răspunsuri:
| Alex08 a răspuns:

Negresa

| luiza a răspuns:

Tiramisu! nu cred ca este ceva mai usor de facut si in acelasi timp super de bun! uite reteta: 1 pachet piscoturi, 1 cutie mascarpone,
3 oua, 150 gr zahar, cacao, cafea fara zahar facuta+ esenta de rom cand e rece. Se freaca zaharul cu galbenusurile. Dupa ce amestecul devine spumos, se adauga cutia de mascarpone si se amesteca bine (se poate folosi mixerul). se bat spuma albusele si se adauga peste cu grija sa nu se lase. Se pun piscoturile (trecute prin cafea, foarte putin, doar sa se umezeasca), unul langa altul intr-o tava. Peste ele se pune un strat de crema, apoi alt strat de picoturi, terminandu-se cu crema, peste care se pudreaza cacao.