Daca bunica ta este constienta si doar puterea fizica ii lipseste, roag-o sa te invete mancarurile ei preferate, pe care le stie.
Astfel, ea va putea savura gusturile cunoscute, iar tu vei avea rara ocazie de a invata retete traditionale, "ca de la bunica"!
Daca nu mai poate nici sa explice, atunci poti gasi retete traditionale pe internet sau cauti i cartile cu retete vechi din biblioteca bunicii, mamei, matusei etc. sau alte persoane de varsta mai inaintata.
Pofta buna!
Bunica mea nici cum o cheamă nu mai știe din păcate
, eu sunt singura pe care mai cunoaște.
In acest caz, procedezi ca in al doilea paragraf scris de mine.
SIMPLUverifici ce ai prin frigider/camara, apoi te uiti pe google la retete simple cu ingredientele de care dispui
Buna! Pentru inceput ai chestii simple pe care cred ca deja le stii, insa eu tot ti le reamintesc:cartofi prajiti, oua, carne prajita. Salate:de rosii, de varza, de sfecla(razui sfecla dupa ce ai curatat o, otet, sare, zahar, ulei, morcov ras si amesteci), salata verde, salata de beuf(toci cubulete mici cartofii, morcovii, castraveti acri, gogosari acri si carte fiarta taiata cubulete optional, amesteci cu mazare si maioneza si o poti monta pe farfurii daca vrei).
Paste: spaghete(se pun la fiert pastele cu putin ulei si un praf de sare, sosul se prepara separat astfel:calesti piept de pui sau salam taiat cuburi, o ceapa rasa, doi catei de usturoi, piper, busuioc, sare, foi de dafin, un ardei gras optional, doua linguri de ulei, si doua trei linguri de bulion. Strecori pastele si le amesteci cu sosul. Carbonara(fierbi pastele separat, sosul il prepari astfel:calesti bacon cu salam sau pipt de pui, piper, oregano, foi de dafin, doi catei de usturoi, busuioc--in doua linguri de ulei. Separat doua galbenusuri frecate cu smantana, le amesteci cu ce ai calit si le mai ti un min, le amesteci cu pastele si razi cascaval deasupra).
Ardei umplut: amesteci carnea tocata cu o cana de orez(o cana la 4-5 ardei), cu patrunjel, sare, 2-3 linguri de bulion, sare, piper-le amesteci si umpli ardeii cam 3 sferturi pentru ca orezul se umfla si iese afara, si le pui capacele din rosii, api in pui in oasa mai putin bulion si doua foi de dafin si ii fierbi pana cand e gata orezul(verifici si tu unul), apoi ii bagi la cuptor pana se rumenesc.
Desert(pentru ca prinde bine si ceva dulce):clatite, gogosi, prajitura(separi 5 oua si le bati spuna cu cate o cana de zahar, apoi firbi 13 linguri de apa in clocot si o pui peste galbenus, apoi amesteci si pui faina pana se face ca smantana, apoi amesci cu albusul, mai pui faina, esenta de rom ori de vanilie, daca vrei pui si cacao, apoi in bagi la cuptor aprox 20-30 min la 180 grade. Daca a crescut suficient il tai si faci doua blaturi si intre pui crema--pe care o poti face din cremade prajituri cumparata cu lapte, scrie pe plic cat, sau poti lasa blatul asa si sa l dai cu fineti pe deasupra si cu nuca de cocos). Pofta buna! Sper ca te am ajutat si c o s ati iasa! Daca mai ai nevoie de ceva anume da mi mesaj. Funda?
Aia nu e "carbonara ", pseudocarbonara. Nu contest că e gustoasă ☺