| misu a întrebat:

Imi dati si mie niste retete simple rapide si gustoase va rog?

Răspuns Câştigător
bursuc001
Userul Lunii
| bursuc001 a răspuns:

Bună!

NU ai precizat dacă doreşti reţete de dulciuri sau de mâncare...


Poţi face un tort Tiramisu ( simplu, fără mascarpone ) după următoarea reţetă :

Ai nevoie de : 1 pac. mare de pişcoturi ( 400-500 gr; sau 1 blat de tort rotund, din magazin ), 2 plicuri cremă Tiramisu ( Dr. Oetker ) şi 2 ceşti cafea ( eventual şi 1 sticluţă esenţă de rom 20 ml ), şi 2 linguriţe de cacao ( pentru ornat ).

Pişcoturile sau blatul de tort se însiropează cu siropul de cafea, crema se prepară ( la "rece", cu mixerul ) conform instrucţiunilor de pe plic şi se întinde pe pişcoturi/blat, iar deasupra se pudrează cu cacao.

Este gata în 10 minute şi e foarte SIMPLU de realizat!


Sau, poţi ALEGE una din următoarele reţete.


Vezi diverse reţete de tort fără coacere la linkul :
http://www.gustos.ro/retete-culinare/tort-delicios-fara-coacere.html

http://irinaririna.blogspot.ro/2013/01/tort-de-mere-fara-coacere.html

http://whatlibertyate.com/......a-coacere/

http://scrieliber.ro/2011/06/11/tort-cu-fructe-fara-coacere/

http://www.petitchef.ro/retete/blat-de-tort-fara-coacere-fid-949901

http://gastronomie.ele.ro/retete/Desert_--d8/Torturi_--s19/


Vezi diverse reţete de prăjituri ( fără coacere ) la linkul :
http://www.retetecalamama.ro/tag/prajitura-fara-coacere

http://www.divahair.ro/culinar/retete/dulciuri-rapide-fara-coacere

http://retete.flu.ro/retete-recomandate/prajitura-fara-coacere/

http://retete.flu.ro/retete-recomandate/prajitura-fara-coacere/

http://www.retetekulinare.ro/prajituri/prajitura-rapida/

http://cooking-can-be-fun.blogspot.ro/......acere.html

http://www.secretulprajiturilor.ro/......p1977.html

http://www.teoskitchen.ro/2009/12/cheesecake-fara-coacere.html

http://biancams76.blogspot.ro/2010/03/prajitura-cu-mere-fara-coacere.html

http://delly.garbo.ro/......acere.html

http://www.reteteculinare.ro/......cere-6402/

http://www.bucataras.ro/......34164.html


Pentru micul dejun vezi diverse reţete la linkul :
http://www.e-retete.ro/mic-dejun

http://www.petitchef.ro/tags/retete/mic-dejun

http://www.cevabun.ro/sugestii-pentru-micul-dejun/

http://pasiunepentrubucatarie.blogspot.ro/p/retete-pentru-micul-dejun.html

http://www.ghid-culinar.ro/retete-culinare/tag/retete-mic-dejun

http://dimineata.gustos.ro/


Pentru prânz vezi diverse reţete de ciorbe/supe/borş la linkul :
http://www.bunatati.ro/Borsuri-supe-ciorbe/

http://www.reteteculinare.ro/carte_de_bucate/borsuri_supe_ciorbe/

http://www.gastropedia.ro/cartedebucate/ciorbe--supe--borsuri/3/

http://bucataria.realitatea.net/retete/categorii/supe-ciorbe-borsuri

http://www.gastronomicus.ro/......linare.php

http://www.eculinar.ro/Categoria_Supe,_ciorbe,_borsuri-3.htm

http://gastronomie.ele.ro/retete/Ciorbe-si-borsuri_--d3/

http://retete.flu.ro/retete-supe-ciorbe-borsuri/

http://www.petitchef.ro/tags/retete/ciorbe-supe-borsuri


Pentru prânz/cină vezi diverse reţete la linkul :
http://www.petitchef.ro/tags/retete/pranz

http://www.bucataras.ro/retete-culinare-meniuri-pranz/

http://www.maratonulsafir.ro/retete.php?categ=2

http://www.gustos.ro/retete-culinare/

http://www.culinar.ro/mancaruri/

http://www.bunatati.ro/mancaruri-cu-carne/


Toate cele bune.

2 răspunsuri:
| VenomV a răspuns:

Arunci un ou in tigaie,pui niste muraturi, zahar pudra cat sa dea pe afara, pui niste cafea macinata, niste urzici crude, si dupa aia pui otet peste si amesteci.Iei 1GB de ram si il introduci la cuptor, si il lasi 15-20 minute, adaugi 2-3 GHz, si gata!

| carla82 a răspuns:

Ingrediente:

pentru aluat:

50 gr unt
50 gr zahar pudra
125 gr faina
3 linguri apa
1 ou mic

pentru umplutura:

1/2 kg prune
2 linguri zahar brun
cativa fulgi de migdale
un praf scortisoara

pentru uns:

1 galbenus
2 linguri apa

Mod de preparare

Desfacem prunele in doua, indepartam samburii si le punem intr-un vas. Adaugam zaharul brun si scortisoara si le calim pana incep sa se inmoaie si isi lasa siropul. Dam deoparte si lasam sa se raceasca.
Frecam untul cu zaharul pudra, incorporam oul, apoi adaugam apa si faina. Omogenizam si dam la rece pentru cel putin 30 minute. Framantam aluatul pe masa infainata si intindem o foaie subtire. Punem foaia in tava tapetata cu hartie de copt sau unsa cu unt si punem umplutura in mijloc lasand libera pe marigini o fasie cat o palma.
Adunam marginile in interior portiune cu portiune. Presaram fulgii de migdale peste umplutura de prune.
Ungem tarta cu galbenus batut cu apa.
Dam la cuptor aproximativ 30 minute, cat sa se rumeneasca usor.

Întrebări similare