anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Vreau sa fac niste mied um vazut intr-o reteta ca trebuie 6-8linguri miere si sa las sa stea ermetic inchis la fermentat 2 zile. Miedul trebuia sa aiba 8-15 grade dar nu are nici macar unul.

Răspuns Câştigător
| Amilik a răspuns:

Pregãtit în condiții optime dupã una dintre metodele consecrate (Godan – cu maia de struguri; Derosne/Layens – cu pasturã; Cabas/Ware – cu drojdie de vin sau Jacquemine – cu fermenți selectivi), miedul poate concura fãrã probleme orice vin prestigios.
Asa cum l-ai facut tu este varianta light care aduce mai degraba cu un suc decat cu o bautura alcoolizata. Pentru a produce alcool este nevoie de maia, drojdie, sau fermenti.

| amy470 a răspuns (pentru Amilik):

Ce este maia? Drojdia sa fie din vin sau drojdie obisnuita?

2 răspunsuri:
bursuc001
Userul Lunii
| bursuc001 a răspuns:

Bună!

Pentru a fermenta, trebuie ca sticla să fie ţinută la temperatura camerei - preferabil să fie cât mai cald ( în jur de 25 grade ).


Vezi alte detalii la linkul :
http://www.doctor.info.ro/hidromelul_%28miedul_sau_hrana_zeilor%29.html

http://mied.ro/2012/10/18/miedul-indicatii-terapeutice-efecte-miraculoase/


Toate cele bune.