|

Cand se pune gelatina in zeama pentru piftie?

9 Raportează Evaluează
Răspuns Câştigător
| a răspuns:

Este recomandat sa nu folosesti gelatina. Uita-te in mai multe carti de bucate si incearca sa nu mai faci piftie in care sa pui gelatina!

8 răspunsuri:
| a răspuns:

la sfarsit; inchizi focul, adaugi gelatina(dizolvata in prealabil), amesteci--->lasi sa se raceasca, gatahappy

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Daca vrei sa ai racituri bune si gustoase, nu folosi gelatina! Tot secretul consta sa ai sorici si macar un picior de porc pe linga carnea folosita, raciturile sa le faci pe aragaz la ochi mic de tot si cit mai multe ore sa fiarba incet! Sigur vei avea niste racituri limpezi si inchegate... Succes!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

gelatina o pun putin la umflat in putina apa, apoi o incalzesc pe baie de abur atat cat sa devina ca o miere fina, fara cristale, si cand piftie este destul de bine racorita adaug gelatina asa cum am explicat, pe pliculet scrie ca se foloseste pentru 500ml de lichid, atentie insa nu socotiti dupa instructiuni pentru ca si piftia are gelatina ei. Gelatina praf o adaugam doar pentru a fi sigure de reusita.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
Alte răspunsuri
| a răspuns:

Important e ca gelatina sa nu fiarba in zeama!( gelatina contine albumina care se distruge prin fierbere si nu semai incheaga ); prima data o dizolvi in putina apa rece pana se inmoaie si absoarbe apa, se adauga treptat lichid cald, apoi se toarna in oala, dar numai dupa ce aceasta a fost luata de pe foc

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Tai bucati carnea, cureti morcovii, telina si restul de ingrediente pe care le folosesti si le pui pe toate la fiert in apa cu sare. Cand e gata carnea, strecori zeama si dizolvi in ea toata gelatina. Tai apoi carnea bucatele, Asezi carnea, legumele in forme, torni zeama si dai piftia la rece.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Fierbi gelatina piri carnea inte-un bol si adaugi gelatins

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Nu se recomanda gelatia. Tb pusa carne adecvata racituriilor si fiarta la foc mic vreo 2-3 ore, si apoi strcurata zeama, dupa care pui carnea in castroane si torni zeama strcurata in prealabil peste carne si se va inchega singura. Multa bafta...

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează