Inghetata polar! Cat de buna! Ciocolatelele acelea mici, rotunde cu imagini din desene animate pe ele>scufita rosie, lupul...nu mai stiu exact...erau delicioase... Gumitele Turbo (mare colectie de abtibilde! ) Boamboanele Topi-Top pe bat..., dropsurile cu diferite arome...( care mi-au cam distrus dantura
), eclerele si fondantele (care imi plac si acum)..., piscoturile cu serbet de zmeura... si daca nu am uitat ceva. cam astea mi-au indulcit papilele in copilarie...
Prajitura cartof, cornulete umplute cu gem, piscoturile si biscuitii de casa, bomboanele cubaneze si cele cacao-cu lapte, tortul de mere, profiteroulu si diplomatul. - uram in schimb toate prajiturile cu crema untosa ca, amandinele si etc, majoritatea torturile erau oribile, savarina yach.
Dulciurile pe care le mancam facute de mama si bunica erau tortul de zahar ars, clatitele, placintele cu branza, varza, loboda, laptele de pasare, spuma de capsuni zmeura si strugurei; iar din comert imi placea arlechino, brosculele, eclerele si chiar savarinele pe care nu le-am mai mancat de cand eram mica.
Ciocolata Ambasador (4 lei)
Biscuiti Mirela (erau la Kg si luai cati vroiai, cati bani aveai)
Napolitanele Gigel cu lamaie(6, 25 lei)
Inghetata la cornet, cea de 2 lei, de la o anumita cofetarie. Era f buna si cea cu cacao si cea de lamaie.
Si inghetata cu fistic la paharel de plastic de la tonetele ICIL
Frisca proaspata, batuta sau nu. Se vindea la Kg, la cofetarie.
Prajiturile facute in casa, duminica si de sarbatori, la care participam activ.
Prajitura laura, bonibonul, acadelele care le luam de la scoala, in tot felul de forme, zaharul ars facut in casa de mine(i-am stricat mamei nu stiu cate tigai)...si as putea sa continui...
Traditionala Savarina! Acum 50 de ani era fascinatia copilariei mele. Mergeam la cofetarie cu parintii in fiecare sambata dupa-amiaza. O data, mama m-a surprins cand lingeam frisca de pe cea mai apropiata prajitura, dintr-o tava asezata pe o masa din cofetarie, la care am ajuns ridicandu-ma pe farfuri. Aveam doi ani. Ea era la coada ca sa-mi cumpere Savarina si s-a simtit destul de rusinata, dar vanzatoarea a zambit si i-a spus ca sunt tare dragalasa. Mama nu mai e, cofetaria nu mai e, poate nici vanzatoarea, dar Savarina a ramas. Poate putin mai amaruie.
Cel mai mult mi-a placut SUHAIDA si TORTA DOBOS, nu am putut sa ma satur niciodata... TUNDE
Hmm placute amintiri )
eu adoram cornurile cu rahat ( alea de pe vremuri nu astea de acum ) si mai erau niste batoane ( se faceau din resturile de prajitura ) negre ca si din ciocolata, guma de la tarabe cum se numea Balonca mama mia dura o eternitate.)), boni-bon, multe multe lucruri care au disparut dar neau incintat cind le vedeam cofetariile de odata mici nu luxoase dar pline de bunatati.) si cu parfumul ala de dulce inauntru.)) hmmm )) eh vremuri trecute aaa sa nu uit inghetata aia impachetata ciudat ) dar cit era de buna.) fisticul eh is multe, prea multe.))
Cel mai mult imi placea prajitura bezea ala roz... apoi imi placea mult ciocolata ROM, bomboana Cojac ce se gasea pe strada pe diferite standuri, inghetata parfe din nou le dadeau la fiecare colt de strada...
Cum sa spun...am 10 ani. Imi place fff. mult Milka. Mai ales vaca...Cand aveam 4-5 ani, credeam ca s-a vopsit vaca si cand o mulgi in loc de lapte iti da ciocolata Milka.
Cand eram mica, mica - gogosile facute de bunica mea... a si compotul de zarzane . de bomboanele cubaneze nu stiu cum facea rost mama da' tin minte gustul lor si nu cred ca am mai mancat asa bomboane. bani de buzunar ii dadeam pe cutiile acelea rotunde cu bomboane cip si inghetata polar... yamiiii, zaharul ars il faceam cand nu era mama acasa si aeriseam bine
Lapte cu taietei de casa, gogosile facute cu paharul si inghetata, multa inghetata!
Lolllipop întreabă: