anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Care stie o prajitura din ciocolata delicioasa?

3 răspunsuri:
gbrltdr
| gbrltdr a răspuns:

Ce sa fie delicioasa, prajitura sau ciocolata?
Uite o reteta nu foarte grea-Chocolatte banana cake

Ingrediente:
112 g ciocolata rupta bucatele (o tableta + 2patratele).
60 g unt.
1 cana si jumatate de faina.
100 g zahar.
2 lingurite ness.
2 lingurite praf de copt.
un praf de sare.
250 ml iaurt.
2 banane mari, una pasata, pentru umplutura si una pentru ornat prajitura.
2 oua.
Pentru glazura avem nevoie de:
100 ml frisca lichida(Hulala).
112 g ciocolata rupta bucatele.
1 plic fistic maruntit, pentru ornament.

Mod de preparare:
Topim untul si ciocolata.
Intr-un alt vas se amesteca faina, zaharul, nessul, praful de copt si sarea. Se adauga iaurtul, banana pasata, ouale si se mixeaza putin. Se adauga amestecul de ciocolata cu unt si se omogenizeaza.
Se toarna aluatul intr-o tava (20/30cm) tapetata cu hartie de copt si se coace in cuptorul preincalzit la 180 grade timp de aproximativ 40 de minute. Se verifica daca e gata cu o scobitoare.
Pentru glazura se infierbanta frisca pana aproape de punctul de fierbere. Se ia de pe foc, se adauga ciocolata si se amesteca pana la omogenizare. Se raceste pana la temperatura camerei si toarna pe prajitura.Se da la rece pentru o ora.
Este o prajitura foarte delicioasa. Pofta buna!

| laara a răspuns:

Ingrediente:
-unt-100g
-zahar-100g
-oua-5
-faina-20g
-cacao-12g
-1 lingura lapte-
-300g ciocolata
-un varf cutit sare-

Mod de preparare:
Ciocolata + untul se pun intr-un vas care la rindul lui vine pus intr-o cratita cu apa (bagno-maria) pina se topesc. Intre timp galbenusurile, zaharul si laptele se amesteca bine cu mixerul pina devin o crema spumoasa.
La aceste ingrediente se adauga putin cite putin faina care a fost amestecata cu cacaua si usor se incorporeaza ciocolata topita cu untul. La sfirsit se adauga albusurile batute spuma cu un praf de sare.Se tapeteaza o tava cu hartie ulei si faina si se pune compozitia preparata.Secretul acestei prajituri este timpul coacerii: nu depasiti o jumatate de ora, trebuie sa ramina moale in interior, este ft gustoasa si deosebit de fina!

| Catalin_7873 a răspuns:

Alka - Prajitura Casei