| HotinAlexandra a întrebat:

Cum ati invis anxietatea sociala? Din ultima vreme ma confrunt cu ea si simt ca ma inchid in mine. Nu mai suport sa vad oamenii, mai ales cei care ma fac sa simt prost si chestii de genul, nu prea mai am chef sa ies din casa, daca ma imbrac intr-un stil mai diferit toti se uita la mine de parca am 3 capete, inca din adolescenta am inceput sa ma confrunt cu ea, cand eram copil nu imi pasa cum ma imbrac sau cum se uita oamenii la mine, pls,

Răspuns Apreciat de Editori
| vatadezahar24 a răspuns:

Bună Andreea! Și eu am avut anxietate socială, eu personal am început să fiu indiferentă cu toată lumea, asta aș putea spune ca m-a schimbat cu totul, indiferența in cazul meu a învins anxietatea pe care o aveam (pentru o perioadă lungă de timp, cam 2 ani), sau îți cauți alte preocupații, când ai o preocupare nu ai timp să te mai gândești în altă parte, nu ai timp să te gândești la ce crede lumea despre tine. Fii indiferentă, găsește-ți un hobby, o preocupare, și încearcă să îți dezvolți încrederea de sine pe cat de mult posibil. Sper mult să te ajute sfatul meu!

| HotinAlexandra explică:

Și eu încerc să fiu indiferentă, dar crede-mă, devine enervant cu întrebările lor stupide fără sens, mă zgârie pe creier, nu îmi dau ei să mâncăm ca să au ei tot dreptul să mă discrimineze

| vatadezahar24 a răspuns:

Crede-mă ca te înțeleg, din păcate cu astfel de persoane nu ai cum să conviețuiești decât așa crying ce te sfătuiesc este să îți schimbi anturajul și prietenii care nu te respectă. Fii tare!

| HotinAlexandra explică:

Mulțumesc mult, pupici

5 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Ti-as recomanda sa mergi la un medic psihiatru, fiindca problema ta este diferita de o anxietate normala, odata ce tu te confrunti si cu tulburari de personalitate samd.

| Miruna333 a răspuns:

De la sine nu va trece, ai nevoie de ajutorul unui psihoterapeut, poate chiar psihiatru.

| Mindfulness a răspuns:

Ai anxietate din cauza că persoanele LGBT sunt percepute fiind 0 in societate, stigmatizate, disprețuite, societatea noastră au o aversiune foarte ampla asupra lor și psihicul tau știe acest lucru, că nu vei fi aceptata de foarte multa lume și că mereu vei fi "arătată" cu degetul. Subconștientul îți transmite aceste emoții din cauza că nici tu nu ești încă 100% bine cu tine,nu te simți pe deplin bine cu tine însuți. De ce? Fiindcă știi și tu că persoanele trans sunt văzute cu dispreț,nu sunteți aceptati in societate,o societate cu mind set comunist,fascist care urăște țiganii,persoanele ca tine și cei cu probleme psihice.
Nici mie nu îmi place de voi dar îmi sunteți indiferenți,nu e vina voastră că sunteți așa,nu e o alegere sa fii heterosexual,gay sau bi sau altceva.
Toți care se simt marginalizați dezvolta in multe cazuri anxietate sociala fiindcă noi ca nație știm doar sa judecam,criticam,dăm bullying și disprețuim persoanele diferite.

Anxietatea sociala se poate vindeca cu tratament psihiatric și psihoterapie cognitiv comportamentala,și expunere treptată,interacțiune socială, izolarea o menține, ba chiar agravează, din anxietate sociala se poate ajunge și la agorafobie netratata.

Când, într-un loc nu ești acceptat așa cum ești și ești mereu judecat psihicul tau percepe acest lucru fiind un pericol într-un mod irațional la cei care sunt mai vulnerabil, automat acest proces duce la izolare sociala și în cele din urmă la anxietate sociala.

| HotinAlexandra explică (pentru Mindfulness):

Nu mă miră faptul dc sunteti cea mai neevoluată țară, efectiv praf mental care vă place mult circul și bârfele

| Mindfulness a răspuns (pentru HotinAlexandra):

Nu mă include și pe mine, eu tocmai ți-am oferit un răspuns realist, pe care nu o să îl primești decât de la foarte puțini useri.
Chestia e, să înveți arta indiferenței

| HotinAlexandra explică (pentru Mindfulness):

Crede-mă, e greu, devine enervant și mă zgârie pe creier, am obosit să fiu indiferentă, după urmează să mă calce ca pe un preș

| Mindfulness a răspuns (pentru HotinAlexandra):

Cu cât vor simți că ești deranjat pe măsură vor continua. Ai alegerea de a discuta cu cine vrei tu și a ignora pe oricare ce îți displace,sau de a te muta într-o țară mai civilizata.
Nu îmi place nici mie romanica, românii, țiganii dar asta e, nu am încotro! Nu am unde sa plec, și eu sunt scârbit de societatea asta primitivă.

| HotinAlexandra explică (pentru Mindfulness):

Te cred, e efectiv un coșmar să stau aici, și părinți mei s-au decis să ne mutăm în uk pentru binele lor și al meu

| Mindfulness a răspuns (pentru HotinAlexandra):

Schimbi locul schimbi norocul.

| elennaionela14 a răspuns:

Incearca sa nu te gandesti la ce zic altii
sau ai putea sa mergi la un psiholog
eu cred ca ar ajuta

| Orlando_Sorin_Opris_1970 a răspuns:

Cel mai bine sa te doara fix undeva de oameni. In fata realitatii si a adevarului absolut esti doar tu cu propriul sine. NIMENI altii. Daca nu poti face parte din multime esti superioara lor.