| Mishulet a întrebat:

Cine are o reteta adevarata de mici? Eu am mai multe variante dar nu-mi ies buni ca aia de al magazin.

Răspuns Câştigător
| elena a răspuns:

1 kg ceafa de porc, 250 gr carne de oaie cu seu date de 2 ori prin masina de tocat, piper, sare dupa gust, usturoi, cimbru dupa gust, cimbru 1 lingurita, usturoi o capatana, buicarbonat 1 lingurita, apa 100ml... se amesteca ingredientele, se modeleaza micii folosind ULEI...foarte bun si Pofta buna!

9 răspunsuri:
| Princessee a răspuns:

Reteta mea este:
- pune ceva pe tine
-coboara cu liftul
-mergi la cel mai apropiat magazin
-cumpara mici
laughingGlumesc! Nu am reteta de mici, imi este mult mai comod sa ies sa ii cumpar!

| dulshe a răspuns:

@Queen si daca nu avem lift?laughing

| dulshe a răspuns:

Poate nu ies asa de buni micii fara liftlaughing tu ce crezitongue

| Mishulet explică:

Ha, ha, ha! Va distrati; nu?

constantaproca
| constantaproca a răspuns:

La reteta data de elena adaug putina boia de ardei dulce, chilli, iar in loc de apa pun supa de oase. E super...

| dicarmencitta1957 a răspuns:

Mititei facuti in casa: poftim reteta.
Selecteaza cartea de bucateRetetele mele favoriteMITITEI PREGATITI IN CASA
Atentie!
Timp de preparare:
(complexitate redusa)
Ingrediente:
500 g carne porc
700 g carne vita
300 g carne oaie
1-2 buc rasol de vita
o lingurita bicarbonat
sare dupa gust
condimente rasnite dupa gust : piper, ienibahar, coriandru, cimbru, tarhon, chimen, oregano
usturoi dupa gust

Mod de preparare:
Rasolul de vita se spala si se pune la fiert in apa rece.Se ia spuma si se lasa sa fiarba bina la foc mic.Supa obtinuta se foloseste pentru omogenizarea compozitiei.
Carnea tocata se amesteca cu condimente, sare, usturoiul pisat si amestecat cu supa de carne. Toata compozitia se amesteca foarte bine si se lasa cateva ore la frigider. Apoi, se adauga bicarbonatul si se mai bate 20-25 de minute. Daca este cazul se mai adauga supa de carne, dar cu atentie sa nu iasa prea moale compozitia. Se tine la frigider pana a doua zi.
A doua zi se mai amesteca cca 30 min pentru a iesi compozitia pufoasa, si se formeaza mititeii prin tubul de carnati atasat la masina de tocat sau cu mana umezita cu apa sau putin ulei.
Mititeii se pregatesc la gratar imediat sau se pot pastra in congelator.
Pofta buna!

| ruxandra_7524 a răspuns:

De ce nu cumpri ca doar nu sunt scumpi si nici nu te complici

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Vrea o reteta ca nu e in romania ca sa cumpere de la magazin cum vreau si eu

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Uite o reteta traditionala, adevarata nu "facaturile" de la magazin sau cele de mai jos care contin tot felul de "condimente si carnuri"...
Reteta de mici de la restaurantul Carul cu Bere din Bucuresti din 1920...
Da, dureaza 2 zile pina ai faci insa... merita efortul crede-ma!
o gasesti aici:
http://web.mit.edu/romania/www/Recipes/mici-1920.pdf

Întrebări similare