Mi-am pus lapte la incalzit si mama avea o prajitura la cuptor, ea era plecata la farmacie.Eu... Pofticios ma uitam pe geamul de la cuptor la prajitura salivand, nefind atent laptele a dat in foc si mi-a curs in cap cand a venit mama eram alb in cap si pe la gura.Ca doar nu era sa arunc laptele
). Funda?
La inceputurile mele in ale bucatariei,mi-a luat foc uleiul din tigaie,si,panicata,in loc sa pun un capac peste tigaie (ca era langa mine) ca sa sting focul,eu m-am dus la chiuveta cu tigaia arzand si am turnat apa rece peste uleiul in flacari!
Rezultatul? Ulei peste tot, pe pereti, tavan, perdea, dulapuri...A fost ca o adevarata explozie!
Nu a fost de loc amuzat, dar a fost cu invatatura de minte.
Cea mai amuzanta intamplare a fost probabil cand am incercat sa intorc o clatita doar cu ajutorul tigaii, fara nicio spatula si am aruncat-o prea sus in asa fel incat s-a lipit de tavan iar apoi am stat sa curat tavanul. Apoi, am vrut sa fac o prajitura impreuna cu fratele meu si vrand sa o facem mai dulce sau nemasurand corect ( nu mai stiu sigur motivul), am pus cantitatea dubla de zahar. Astfel, cand am scos-o din cuptor, era atat de tare incat ai fi zis ca am facut bomboane, nu chec ![]()
Daca vrei sinceritate asa o sa fiu. Iti voi povesti cum a fost prima ciorba facuta de mine.
. Stiam cum sa fac ciorba,vazusem la mama dar nu incercasem niciodata. Asa ca am taiat ce era de taiat, am curatat ce era de curatat si m-am apucat de treaba. Am facut totul "ca la carte". Cand am gustat din ea mi-am dat seama ca am uitat sarea, borsul si mai ales carnea. Asa de concentrata eram. ![]()
Iar in privinta primei prajituri-am ars totul, nu m-am uitat la timp. Asta dupa ce mi-au cazut ouale din mana, dupa ce
am amestecat albusul cu galbenusul din urmatoarele oua.
Cred ca toata lumea are amintiri placute sau neplacute in privinta prepararii mancarurilor. Nu s-a nascut nimeni invatat. Inca m-ai scap ouale dar macar nu mai ard nici mancarea, nici desertul
.
Pai odata am facut niste cartofi prajiti.Si in loc sa pun sare, am pus zahar.
Sau am facut cremsnit.Eram nerabdatoare s`o iau din cuptor si nu mi-am m`ai pus manusile.M`am fript si am scapat cremsnitul ![]()
Sau sau... spargeam un ou ca sa fac un aluat...si nu stiu cum mi-a sarit o coaja mica si mi-a venit fix in ochi.
Dar tu ai o intamplare amuzanta?
Odata am reusit sa ma frig la aragaz incat am stat 1 ora sa-mi treaca, mi-am facut un bandaj si dupa aia mi-ampromis ca nu umblu la ragaz!
Cand am pus un pui la cuptor vedeam cum curge grasimea de pe el, de aceea cred ca grauntele contin gluten!
4 pulpe pui
2 cepe
o cutie de ciuperci
o cutie de rosii decojite
1 capatana de usturoi
optional 2 ardei grasi
condimente
sare
piper
patrunjel
Acum ceva timp am vrut sa fac cartofi fierti. I-am decojit si i-am pus intr-o craticioara cu apa pe foc. M-am luat cu vorba, am uitat de ei si cand am ajuns dupa vreo 15-20 de minute alergand in bucatarie, apa se evaporase, craticioara aproape luase foc si era neagra, fum era peste tot, iar mama cand a vazut cratita...
gabri778 întreabă:
Georgemy2 întreabă:
ColoredLove întreabă: