Întrebarea era "cînd le fierbi", nu? Majoritatea remediilor de mai sus se referă la pastele deja fierte. Da, e bine să foloseşti paste de bună calitate. Dar: toate pastele, indiferent de calitatea lor, se vor lipi în apa fierbinte dacă nu le amesteci cu o spatulă de lemn sau de plastic după ce le-ai pus în apa clocotită şi din cînd în cînd pe durata fierberii. Încet, să nu le rupi!
Poti sa pui ce vrei in apa Negativ_EA, tot o sa se lipeasca pentru ca sunt slab calitativ! tie iti trebuiesc paste care sa depaseasca pragul de 4.5 - 5 ron per punga 500gr. incearca macar o data paste divella, barilla sau de cecco... nu o sa se lipeasca niciodata intre ele pentru ca sunt facute din grau dur. apa clocotita, sare si paste de calitate ----> solutia problemei tale
In primul rand pui suficienta apa cat sa le depaseasca cu 4 degete intr-o oala mare si sare. Incalzesti apa pana incepe sa fiarba si apoi pui pastele. Poti pune inainte o lingura de ulei, dar nu e nevoie. Lasi focul moderat (nici prea mic) si in primele doua minte amesteci de vreo 4 ori cu o lingura pana la fund. Riscul de a se lipi este in primele minute, apoi ele fierb linistite, fara a se lipi. Foarte important: in cele 10 minute cat fierb pastele nu parasesti bucataria, le supraveghezi.
Lolz ( uleiul este o idee ( dar nu e solutia eu te-as sfatui sa schimbi calitatea pastei (( deoarece daca se lipeste inseamna ca e de proasta calitate ( din pacate ( costa ceva mai mult cea de calitate mai buna ( dar pentru sanatate si stomac se face orice (
Copolovici
>> Dar: toate pastele, indiferent de calitatea lor, se vor lipi în apa fierbinte >>
esti sigur? eh pot ca sa te contrazic.))
Eu tot timpul pun in apa care fierbe ulei de masline... si din cand in cand amestec pastele ca sa se fiarba uniform... apoi pun toata cantitatea de paste intr-o sita mare si o spal sub jet de apa rece... dupa ce l-am spalat le las 2-3 min sa se scurga bine de apa si pun pastele inapoi in oala si pun o lingura de ulei de masline (nu pun mult ulei ca devine uleios ajunge o lingura) amestec bine si gata... dar conteaza foarte mult si ce paste fierbi. cel mai bine se fierb pastele din faina dura... acele paste nu se lipesc sigurat daca respecti pasii enumerati mai sus...
Un strop de ulei in apa care fierbe; pui pastele doar in apa fierbinte si sarata; fierbe pastele al dente si dupa ce le scurgi, trece un jet de apa rece peste ele
Si eu stiam ca se pune putin ulei si sare in apa in care fierbi pastele si nu mai ai nicio problema cu lipitul lor.
Buna lasi apa sa clocoteasca pui sare si 2-3 linguri ulei si nu se vor mai lipi dar mai trebuie sa mai mesteci in ele pina incep sa fiarba si se inmoaie
Adauga putin ulei in apa in care le fierbi, focul sa nu fie prea tare si amesteca din cand in cand prin ele.
Pastele sa fie de calitate,(bobul de grau sau orez se fierbe se usuca si apoi se macina)1lde apa la 100gr de paste, apa trebuie sa clocoteasca cand se adauga pastele, se adauga cateva fire de ulei, se lasa in jur de 5-8 minute, depinde de grosime.cand incerci pasta trebuie sa fie in interior dura dar nu cruda sau sa iti lase senzatia de bob de orez nefiert
Utilizatoare123 întreabă:
Rony23 întreabă: