| elena a întrebat:

Cum fierb orezul ca sa ramana boabe intregi?

Răspuns Câştigător
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Orez cu bobul larg(basmati, tailandez, indian)cat orez atata apa, nu se mesteca deloc.cand s-a evaporat apa se inchide focul si se acopera cu un capac.eu il fac din ochi de aceea imi e dificil sa iti spun timpul, prefer o oala de tuci.

6 răspunsuri:
| JayLeno a răspuns:

Daca ai posibilitatea, la aburi este solutia ideala. daca nu, il fierbi in apa cu sare la foc mic o parte orez/trei de apa pentru orezul cu bob rotund si nu amesteci happy

| LittleZyzy a răspuns:

Depinde de calitatea orezului... orezul Rizzo Scotti ramane intreg si e foarte gustos.

| monica_2766 a răspuns:

3 cani apa 1 cana orez nu amesteci in el se mai pune 1, 2 morcovi s 1, 2 cepe intregi pentru gust.cand e gata se scot d acolo, dk vrei toci morcovu marunt si il pui inapoi...peste orez.

| camelia_1697 a răspuns:

Eu il clatesc foarte bine, il las sa se scurga, incing ulei de masline, o cantitate apreciabila, calesc orezul pana isi schimba putin culoarea, devine mai sticlos, ca si timp aproximativ 5-10 minute, torn zeama de pui, sau doar apa calda in care am pus vegeta, piper, acopar vasul cu folie de aluminiu, introduc la cuptor si verific din cand in cand, atunci cand apar mici gropite in orez este gata. Nu AMESTEC DELOC! Pofta Buna!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Speli o cana de orez in apa pina ramane apa curata. pui orezul in cratita, pui 3 cani de apa (aceiasi masura) nu prea pline, sare, (facultativ-ulei, piper, ciuperci, ceapa, etc.) si il pui pe foc. il lasi sa fiarba 20 de minute, il tragi de pe foc acoperit si il lasi tot 20 de minute sa se umfle. gata! happy

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Ca sa ramana boabe intregi, orezul pe care il folosesc este orezul prefiert SUNSHINE, pe care nu trebuie sa-l fierbi decat 18 minute.Nu este lipicios, ramane intreg si este foare gustos.