| adeline a întrebat:

Cum imi dau seama daca ouale sunt proaspete sau nu?

Răspuns Câştigător
| 1942 a răspuns:

Nu stiu de unde au scos raspunsurile, dar e total aiurea. Ouale proaspete stau pe fundul unui vas cu apa rece, cele vechi plutesc, pentru ca sunt mai usoare. Daca oul sta culcat in vasul cu apa, inseamna ca este de cateva zile, dca se ridica pe o parte, dar inca sta pe fund, atunci are 7-10 zile. Daca se ridica si mai ales, daca pluteste, este vechi si nu este recomandabil sa fie folosit.

7 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Incearca trucul cu apa, ouale proaspete plutesc.

| Andra_71 a răspuns:

Daca intrebi sa vezi in piata daca sunt proaspete, sa stii ca acum i-au oblicat sa marcheze ouale cu data la care au fost produse asa ca iti poti da seama

| sebi38 a răspuns:

Pune oul intr-un pahar si daca acesta se scufunda este vechi, ouale proaspete stau la suprafata.

| sorinalaura a răspuns:

Ouale din comert sunt datate iar pe celelalte, luate de la tara, trebuie ca atunci cand le spargi sa observi daca nu au miros ciudat sau daca nu sunt tulburi...sa arate la fel cu cele proaspete din comert....cred ca e cea mai sigura modalitate de a le verifica.

carla
| carla a răspuns:

Trebuie sa te uiti atunci cand vrei sa le gatesti daca galbenusul are sange sau daca nu e compact. Atunci sunt vechi. Sau mai este o modalitate cum faceau femeile in varsta la tara, cand voiau sa vada daca ouale sunt proaspete. Luau o lumanare aprinsa si o punea in spatele oului, iar prin lumina care venea verificau daca in partea de sus a oului exista pernutza aceea alba de aer. Atunci sunt proaspete.happy

rroxi44
| rroxi44 a răspuns:

Cel mai la indemana este sa examinam aspectul exterior al acestuia. Un ou proaspat are coaja transparenta spre deosebire de cel vechi a carui coaja este mata.
Un alt aspect care ne ajuta sa verificam cat de proaspete sunt ouale se refera la compactitatea lor. Atunci cand este clatinat un ou vechi produce senzatia de deplasare de lichid in interior.
Cand va apucati de gatit este indicat sa spargeti ouale intr-un vas separat pentru a constata daca ele sunt proaspete sau nu. Cand este spart un ou proaspat, galbenusul ramane compact, iar albusul se tine de galbenus, in timp ce la un ou vechi galbenusul se imprastie, iar albusul se desparte de galbenus.
Pentru a putea a conserva cat mai bine ouale este bine sa le pastrati la frigider. Daca insa aveti foarte multe si vreti ca ele sa-si mentina prospetimea un timp cat mai indelungat, trebuie sa le ungeti cu ulei pe toata suprafata si sa le infasurati cu hartie. Astfel porii vor fi inchisi iar pierderea de apa din albus si galbenus va fi foarte mica.

mira
| mira a răspuns:

Detin informatiile de la un specialist.Intr-adevar,ouale proaspete puse in apa rece se lasa la fund, cele de vechime medie stau usor oblic, iar cele vechi au tendinta de a pluti. Ouale foarte lucioase, parca lustruite, sunt vechi. Mira