Il speli, il mangai, apoi il pui la loc in acvariu dupa ce ai schimbat apa in prealabil.
Depinde de sortiment
Macroul proaspat, merge prajit, la cuptor si gratar. Cel congelat, merge dupa parerea mea doar la cuptor.
Crapul merge saramura, plachie, prajit si la cuptor cu legume.
Fileul, merge pane sau tavalit prin malai amestecat cu faina si sare.
Daca ai file, e foarte bun pane. I poti face la cuptor, asezonat cu ceapa, felii de gogosar, condimente.
Il cureti, il pui pe o folie de staniol pentru copt, il stropesti bine cu ulei, zeama de lamaie, in interior pui o jumatate de cartof curatat 2 catei de usturoi, presari putina vegeta piper si putina boia si il bagi la cuptor... pofta mare...
Sa stii ca depinde de peste mult de tot.Intra pe google de ex.si scrie "retete peste "apoi vezi ce se potriveste cu pestele pe care-l ai.
DEPINDE DE PESTE, DACA NE SPUNEAI CE PESTE VREI SA PREGATESTI ITI PUTEAM DA MAI MULTE RETETE.CAUTA PE GOOGLE!
In functie de greutatea pestelui, la 1/2 kg de peste (de ex.) poti folosi 0.7 kg sare grunjoasa (pentru. muraturi), o amesteci cu 1-2 oua, condimente ex.: cimbru, oregano, etc., doar daca vrei. Amesteci sarea cu oule batute bine, faci un "pat" de sare intr-o tava, asezi pestele pe care in prealabil il poti unge cu ulei de masline, peste peste pui restul de sare si ai grija sa fie acoperit complet. Se introduce in coptorul incins si dupa aproximativ 30-40 minute este gata. Crusta ca se formeaza este foarte tare, iti recomand sa o spargi cu ciocanul de snitele(cu mare atentie sa nu zdrobesti pestele). Se serveste cu mujdei si mamaliguta.
Am mancat de curand peste in folie de aluminiu pe gratar (dar se poate face si la cuptor in tava)... a fost foarte deliciosssssssss... reteta este foarte simpla: trebuie sa fie peste file... se pun condimentele pe el si se inveleste bine in folie de alumini... se lasa vreo 3 ore asa apoi se pune pe gratar sau in cuptor in tava unsa cu foarte putin ulei...iti vei putea da seama cand e gata ca incepe sa fiarba in zeama ce o lasa el... yuuummyyy ii foarte delicios... pur si simplu se topeste in gura
Am uitat sa specific. se poate servi ca oricare alta reteta de peste cu lamaie sau sos de usturoi
anonim_4396 întreabă:
anonim_4396 întreabă:
maphiotul întreabă: