Cum pot sa prepar un desert delicios de rece?

Cum pot sa prepar un desert delicios de rece?

Vara inca nu s-a sfarsit, iar temperaturile ridicate ne indeamna la deserturi racoroase, perfecte pentru zilele fierbinti ale acestui anotimp. Nu necesita multe ingredinte si pot fi preparate chiar si de catre cei mici. Inghetate, milkshake-uri si alte delicii reci, usor de preparat si pe placul intregii familii vor fi prezentate in randurile urmatoare. Copiii cu siguranta le vor adora.

 

 1. Iaurt inghetat (Frozen yogurt)

Este o reteta rapida si usor de preparat ce nu necesita foarte multe ingrediente, dar care va va incanta papilele gustative. 

 

Ingrediente: 500 g fructe de padure congelate sau se pot folosi orice alte fructe din piata, taiate si puse la congelat. 150 g iaurt gras, 2 linguri de miere, 2 linguri de zahar pudra.

 

Mod de preparare: Se scot fructele din congelator si se pun intr-un robot cu lama de taiat. Se adauga iaurtul, mierea si zaharul, dupa care se amesteca cateva minute. Se pune din nou inghetata la congelator cel putin o jumatate de ora. La final se serveste simplu sau cu fructe, bezele, migdale, nuci, ciocolata, sosuri dulci, etc.

 

 2. Cocktail de pepene galben

Pepenele este un fruct potrivit pentru zile toride, insa inghetata cu pepene este desertul delicios pe care nici un membru al familiei nu-l va refuza.

 

Ingrediente: 1 pepene galben mare, bine copt, 2 lamai(suc), 8 linguri de zahar, 1l de apa minerala, cuburi de gheata.

 

Mod de preparare: Se face un piure din pepene, sucul de lamaie si zahar. Daca pepenele e dulce, se poate micsora cantitatea de zahar; se poate inlocui cu miere sau indulcitor. Se adauga apa si cuburile de gheata si se amesteca. E foarte răcoritor! 

 

3. Milkshake de banane si capsuni

Fie ca serbati ziua celui mic sau ca vreti doar sa va racoriti, milkshake-ul este cea mai buna alegere.

 

Ingrediente: 200 gr capsuni, 2 banane potrivite, 300-400 ml lapte, 3 cupe de inghetata de vanilie, 1-2 lingurite sos de caramel.

 

Mod de preparare: Se curata capsunile de codite si bananele de coaja. Se pun toate ingredientele in blender si se serveste sucul imediat, proaspat. 

 

4. Inghetata de caise

Aceasta inghetata este extrem de simplu de preparat fiind necesare doar 3 ingrediente.

 

Ingrediente: 1/2 kg caise, 250 ml frisca lichida, 100 gr zahar pudra.

 

Mod de preparare:Caisele se fac piure cu ajutorul unui blender. Se mixeaza frisca lichida cu zaharul pudra pana se intareste apoi se amesteca cu piureul de caise. Se da la frigider si se scoate cam la jumatate de ora, dupa care se mixeaza ca sa se impiedice formarea acelor de gheata. Se pot servi in cupe. E o inghetata dulce-acrisoara, foarte racoroasa, numai buna pentru zilele toride de vara!

 

 5. Inghetata cu rom si stafide

Timpul de prepare este mediu, insa gustul inghetatei este pe masura asteptarilor.

 

 Ingrediente: 3 galbenusuri, 150 g zahar, 1 lingura de amidon, 300 ml lapte, 400 ml frisca, 250 g stafide, 1 esenta rom/50 ml rom.

 

Mod de preparare: Stafidele se pun la inmuiat in apa calda pentru 15-20 minute, apoi se scurg si se lasa deoparte. Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana devin cremoase, apoi se adauga amidonul si laptele caldut si se continua mixarea. Amestecul se pune intr-o cratita si se pune pe foc mediu amestecand incontinuu 5-7 minute pana se ingroase putin compozitia. Se lasa la racit. Frisca se bate tare si se incorporeaza in crema de oua, rece, apoi se adauga stafidele si se amesteca. Bolul/caserola se pune in congelator si se scoate din ora in ora, de 3 ori, si se amesteca cu o lingura.

Se poate repartiza in forme individuale si se baga la congelator pana ingheata. Pentru a iesi cu usurinta se scufunda in apa fierbinte pentru cateva secunde, apoi se rastoarna pe o farfurie. Se poate servi globulete,in cornete. 

 

 6. Inghetata de piersici 

Inghetata este desertul preferat al celor mici si al celor mari pe timpul verii, iar cea mai delicioasa inghetata este cea facuta in casa.

 

Ingrediente: piersici din cele mai coapte si mai parfumate - 8 bucati, lapte 500 ml, 2 oua, 6 linguri de zahar cu varf, 2 linguri de faina, o pastaie de vanilie, frisca obtinuta din 500 g smantana si 100 g zahar pudra.

 

 Mod de preparare:  Se pune laptele, ouale, zaharul, faina si miezul de la pastaia de vanilie la fiert, la foc mic, amestecand mereu pana capata consistenta unei creme, apoi se lasa la racit. Piersicile trebuiesc transformate in piure cu ajutorul unui blender.

Se amesteca crema cu piureul de piersici si cu frisca, dupa care se aseaza compozitia in recipiente de plastic si se da la congelator cateva ore. De asemenea, se pot folosi orice alte fructe doriti.

 

Pentru mai multe delicii racoroase intra pe Gustos.ro!

Pofta buna!

5 răspunsuri:
| Zazu a răspuns:

Inghetata, reteta baza pentru bucatari incepatori de la varsta de 3 ani -la indefinit happy :300 ml lapte condensat, 200ml frisca semi-mixata.Se pot mixa impreuna cu fructe uscate,nuci,fructe proaspete,sirop de fructe,caramel,ciocolata, mere coapte taiate in bucati mari, vanilie sau orice altceva va place.

| alynutza6820 a răspuns:

Arată delicios.happy

| RфZaημtzα a răspuns:

Yamyy.Sunt delicioase.O sa o pun si eu pe mami sa-mi faca.Ea imi prepara inghetata de cacao cu nuci si stafide.E delicioasa!

| Graphee a răspuns:

- Mulţumim pentru reţete, am să încerc şi eu una dintre îngheţate. Mai ales, că sunt o mare iubitoare de dulciuri. laughing

| Ali191 a răspuns:

Mersi p/u reteta