anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Cum sa fac sa se lege frisca lichida o bat de o ora, ajutor?

3 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Bună.
Bate frișca cu un mixter și după 30-40 de minute folosește un întăritor de frișcă.
Când cumperi frișca să ții cont de data de expirare, condiții de depozitare (un mic secret, o pui în congelator preț de 30 de minute înainte de a o prepara, este recomandat pentru a se lega fără întoritor!), producătorul, starea cutie (să nu răsufle și să curgă pe lângă).
Baftă.
Pa, pa.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Trebuie sa aiba mai mult de 18 procente grasime, sa fie proaspata si rece. Oala in care o bati sa nu fie din plastic, ci din inox sau emailata. Oala trebuie tinuta la congelator macar o ora sau doua, frisca trebuie tinuta in frigider, macar 3 ore. Chestia cu recele nu este obligatorie, o smantana grasa se poate face si la temp.camerei. Important sa fie grasa si oala rece. Se bate la viteza maxima, pana isi schimba consistenta, dupa aceea la o viteza ceva mai mica pana se face frisca, daca o bati prea mult si prea repede se poate face unt.

| JanaBucov a răspuns:

Dar daca nu ai mixer cu ce fel de tel fara arc sau cu arc?