|

Cum sa gatesc crevetii?

3 Raportează Evaluează
3 răspunsuri:
| a răspuns:

Personal ii mananc numai fierti cu salata, maioneza si lamaie...

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

In mare :d

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

* Pentru a decortica un crevete, apucati-i capul intre degetul mare si aratator, apoi trageti-l si rasuciti-l pana cand se desprinde de coada. Desprindeti picioarele de dedesubt, apoi desprindeti usor carapacea cu degetele, lasand intacta carnea inauntru.
* Creveti mici se pot gati sau consuma ca atare, dar in cazul celor cat un deget sau mai mari, trebuie sa asezati crevetele decorticat pe o parte si sa-l crestati pe spate de la gat pana in varful cozii, dand la iveala o vinisoara neagra – aceasta este intestinul crevetului. Se poate scoate cu ajutorul unui cutit – dureaza doar o clipa si operatia se poate efectua inainte sau dupa preparare.
* Nimic nu se compara cu crevetii intregi. Decorticati-i pe masura ce-i mancati, desprinzandu-le capetele si sorbind zeama consistenta din interior. Pentru a-i gati, aruncati-i in apa clocotita si sarata si lasati-i sa fiarba cateva minute, pana cand se inconvoaie, devin rozalii si sunt fierbinti in intregime.
* Crevetii intregi, nedecorticati sunt nemaipomeniti la gratar sau pur si simplu fierti si consumati cu maioneza. Creveti decorticati sunt fantastici la prepararea cu specific asiatic; puteti sa-i faceti si la gratar, dara aveti grija sa nu-i lasati prea mult. Sunt gata imediat ce devin roz si s-au incins.
* Crevetii sunt foarte gustosi daca ii dati prin putina faina condimentata cu ardei iute faramitat si ii prajiti in ulei incins; sunt deliciosi si crocanti, alaturi de o bere rece.
* Pentru a gati 450 g de crevete, puneti la fiert 2 l de apa.
* Puneti putine sare in apa. Puteti adauga si suc de lamaie daca doriti.
* Opriti focul si turnati toti crevetii in apa.
* Lasati sa se inmoaie 3-5 minute sau pana ce sunt gata. Crevetii sunt foarte buni atunci cand sunt gatiti usor.
* Verificati taind unul in jumatate. Daca carnea sa este opaca in totalitate, atunci este gata.
* Scoateti-i din apa fiarta imediat.

Etapa a II-a

* Fierberea sau inmuierea rapida a crevetilor este cea...2005 - 2104 + Vezi răspunsul întreg

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează