anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Cum sa prepar carnea de vita astfel incat sa nu se intareasca asa tare?

7 răspunsuri:
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Eu o ung cu foarte foarte putin unt si o pun in cuptor intr-o punga speciala pentru cuptor cu putina apa. O las la foc mic cateva ore (4-5). Se topeste in gura.

mira
| mira a răspuns:

Daca te intereseaza alte mancaruri, nu gratarul, iti recomand oala sub presiune care face carnea de vita praf.Bineinteles ca are nevoie de apa sau vin. Poti gati dietetic tocana, friptura cu sos, varza, ghiveci etc.

| dicarmencitta1957 a răspuns:

Orice carne de vita, vitel se face foarte buna pe gratar daca inainte de a o prepara o lasi cateva ore in marinata. Un pahar de vin, iar friptura o ungi cu mustar cu bobite de la ''''Kamis Mustar Frantuzesc'''''Dupa ce ai uns cu mustarul acesta fripturile le bagi in acel vin si le lasi la frigider cateva ore 3 sau 4 ore.Incearca si ai sa vezi ca iese o friptura gustoasa si moale, numai buna de mancat.Cand o pui pe gratar ii pui si un pic de unt pe fiecare parte. Pofta buna!

tundenana
| tundenana a răspuns:

Incearca sa nu pui nici un condiment decat la sfarsit, incearca sa cumperi carne de culoare mai rozalie, poate chiar vitel (e mai gustoasa)... cu cat culoarea carnii de vita este mai rosie cu atat e mai batrana si se face mai greu... zazu are dreptate trebuie consumat imediat...

| B3Bytza a răspuns:

Sa o prepari la aburi adica:daca e la tigaie, sa-i pui un capac deasupra ca sa se faca aburi, daca e la oala tot asa acoperita, sau la cuptor, tot cu aburi si o sa iasa mai moale.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Nu se presara cu sare decat la sfarsit, deja cand este facuta. Se alege carne care are in fibra grasime, daca este facuta la gratar sau chiar si la tigaie, trebuie sa o lasi pana ies la suprafata bobite mici de sange, imediat cum a aparut sangele se intoarce pe partea cealalta si se mai lasa 2-3 minute. Se mananca imediat, nu se lasa pana se fac si celelalte bucati.

| canarita a răspuns:

Mai intai ai putea sa faci un sos asa: vin rosu sau alb, de care ai amestecat cu sare, cu putina zeama lamaie, cu ulei masline, doi catei de usturoi, ungi bine carnea si o lasi infasurata si unsa intr-o folie de plastic de seara pana dimineata, daca adaugi si rozmarin proaspat...va fi o minune. Daca o mai faci si in oala sub presiune sau la aburi, cuptor, deja e perfect!