| Cristina.remember.the.timeee a întrebat:

Cum se face crema de zahar ars? big grin

8 răspunsuri:
| Mihaela_2782 a răspuns:

Pai... eu sunt un dezastru in bucatarie... dar presupun ca arzi zaharul... ca doar de-aia se numeste "zahar ars" nuh?

| astertix09 a răspuns:

Mai trebuie sa adaugi si galbenusuri de ou si lapte

| Gabystelistu95 a răspuns:

Trebuie sa adaugi 6 oua, 200 g zahar + 3 linguri, 1 l lapte, 1 zahar vanilat.
Cele 3 linguri de zahar se pun in cratita la foc mic. Cand incepe sa se topeasca se intoarce cratita astfel incat zaharul ars sa acopere uniform peretii cratitei. Se lasa sa se raceasca.
Se amesteca cu mixerul ouale, laptele, zaharul, vanilia si se pun in cratita peste zaharul ars. Se da la cuptor la foc mediu 30–40 de minute, pana se intareste. Se serveste rece, de la frigider.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Mai daca nu stiti de ce incurcsti fata laughing
ttp://209. 85. 135. 132/search? q=cache:QIyICj05SWgJ:gastronomie.ele.ro/Crema_de_zahar_ars_--r63.html+crema+de+zahar+ars+reteta&cd=1&hl=ro&ct=clnk&gl=ro

| Diva a răspuns:

Ingrediente crema de zahar ars ii:

8 oua
200 g de zahar
100-150 g zahar (pentru siropul de zahar ars)
1 litru de lapte
1 - 2 plicuri zahar vanilat
Modul de preparare a retetei:
Se aprinde cuptorul si il lasam sa se incalzeasca, trebuie sa fie cald cand bagam crema de zahar ars in el.
Se alege o oala sau cratita potrivita pentru crema de zahar ars si inca o cratita, mai mare decat prima, in care vom aseza cratita cu crema de zahar ars cand o bagam la cuptor.
Se pune cratita mai mica pe foc, cu 100 - 150g de zahar. Se lasa zaharul pe foc sa se topeasca si sa se caramelizeze un pic (pana cand face un pic de spuma la suprafata, daca il caramelizam mai mult zaharul ars va avea gust amar), apoi se apuca cratita cu grija, cu manusa de bucatarie sau cu mana invelita intr-un prosop, si se rasuceste astfel incat zaharul ars sa acopere fundul si jumatate din peretii laterali. Trebuie sa fim atenti sa nu sara zahar ars topit pe mana deoarece este foarte fierbinte. Se lasa cratita tapetata cu zahar ars sa se raceasca, incet, la temperatura camerei.
Intre timp preparam compozitia de crema. Pentru crema de zahar ars batem ouale cu restul de zahar si zaharul vanilat, adaugam laptele si omogenizam. Se poate adauga si 1 lingurita de amidon, pentru a obtine o crema de zahar ars mai ferma, care se va taia mai usor. Se toarna compozitia de crema in cratita tapetata cu zahar ars. Compozitia se toarna numai cand cratita cu zahar ars este racita la temperatura camerei.
Se pune apa calduta in cratita mare si apoi se imerseaza cratita cu crema de zahar ars. Crema cu zahar ars se prepara la bain-marie, altfel iese spongioasa. Chiar tinuta la bain-marie, daca apa din cratita mare incepe sa fiarba, crema de zahar ars se intareste (se branzeste). Se baga cele doua cratite in cuptorul incalzit.
Crema de zahar ars se tine la cuptor, la foc mediu, aproximativ 50 minute. Daca observam ca apa incepe sa fiarba punem din cand in cand un pahar de apa rece in cratita cu apa.
Crema de zahar ars este gata dupa aproximativ 50 minute de stat la cuptor. Daca crema de zahar ars este inchegata la suprafata se scoate cratita cu crema din cuptor si se inclina: daca este gata, crema se desprinde de cratita pana la fund si nu se vede lichid laptos, neinchegat. Cand crema de zahar ars este gata se scoate din cuptor, se raceste si se pune la frigider. O putem servi simpla sau putem orna crema de zahar ars cu frisca sau fructe confiate
Pofta buna!

| Mwhahahaa a răspuns:

@Mihaela...chiar ca nu te pricepirolling on the floor

Răspuns utilizator avertizat
| marcela59 a răspuns:

Arzi jumatate dintr-o cana cu zaharsi adaugi laptele cald amestecat cu cealalta jumatate de cana de zahar, cu putina esenta de rom si bagi la cuptorul incins. zaharul il arzi in cratita care vrei sa faci crema si il intinzi pe toata cratita. in lapte mai pui si vreo 8 oua daca nu ai inteles iti mai repet

Întrebări similare