| IulianaRC a întrebat:

Cum se face halva de casa?

Răspuns Câştigător
| AnMa a răspuns:

Sau...
2 pahare---- seminte de floarea soarelui 1, 5 pahar----- faina ½ pahar-----zahar 100gr------ulei vegetal ½ pahar----apa.

PREPARARE: Semintele se prajesc pe tigae, dupa acea se dau prin masina de tocat carne de 2-3 ori.
Faina de prajit pe o tigae uscata amestecind mereu pina capata o culoare roscata.Amestecam cu semintele si inca odata dam prin masina de tocat carne.Introducem uleiul si amestecam bine.
Din zahar si apa preparam un sirop [ca zaharul sa fie topit complet]Se toarna in amestec si se amesteca bine. Se da la frigider sa se raciasca.

5 răspunsuri:
| AnMa a răspuns:

Este un desert foarte gustos pe care vi-l recomand sa-l serviti la mesele de sarbatoare in timpul postului.

Ingrediente:

100 gr. de gris
200-300 gr de miez de nuca
200 gr.zahar
300 ml apa
vanilie
60 gr de ulei fara miros



Mod de preparare:

1. Intr-un vas se fierbe la un foc mic un sirop de zahar cu apa pina siropul va incepe sa se ingroase putin. Se poate inlocui zaharul cu miere de albine.

2. In alt vas se toarna uleiul, nucile pisate ( mijlociu) si grisul. Se prajesc toate produsele la un loc timp de 5 minute amestecind mereu cu o lingura de lemn.
3. Se toarna siropul dulce in vasul cu nucile si se amesteca mereu timp de 15 minute la un foc mijlociu pina toata compozitia se ingroasa si se desprinde de peretii vasului in care se fierbe.

4. Se lasa putin sa se raceasca, se adauga vanilie, se toarna intr-un vas separat, ca sa-si ia forma si se lasa la racit cam 2 ore.

5. Se rastoarna pe farfurie si se presara cu nuci pisate sau fructe uscate ( dupa dorinta).

| Marius_yonut_1981 a răspuns:

3 pahare seminte de floarea soarelui,, 2 cani faina de porumb., 1 pachet glucoza,,
se amesteca toate intr-o oala.,, cu mixerul. dupa care se baga la frigider pentru circa 5 ore