| TeoIonela a întrebat:

Cum se face siropul de caramel?

6 răspunsuri:
ardnaxur1961
| ardnaxur1961 a răspuns:

La reteta lui @pluscus mai adaug ca, tot timpul trebuie sa amesteci zaharul pana devine maroniu. Nu de alta, dar pe urma se fac niste cocoloase tari ca sticla.

| cretzufinish a răspuns:

Caramelizare zahar, cand a capatat o culoare maronie se mai adauga zahar si apa, pana se topeste, se adauga rom si se fierbe pana iese o consistenta mai densa, siropoasa. Atat.

| lololololol a răspuns:

Crema caramea foarte buna

250g zahar
5 linguri de faina
500ml lapte
un pachet de margarina
cacao


Mod de preparare :

Zaharul se pune la caramelizat, se adauga faina, amestecand continuu, apoi laptele si cacaua si se amesteca pentru a nu se forma aglomerari. La sfarsit se adauga margarina.

Se foloseste la tort sau la orice prajitura de tip pandispan.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Se ia zaharul ssi se topeste-se caramelizeaza intr-o ccratita cu fund bun pana ce zaharul isi schimba culoarea, devenind brun-auriu, apoi se pune o cantitate de apa cat sa-l acopere si se lasa la fiert, astfel incat apa sa se transforme intr-un sirop mai gros.
Atentie! daca lasi prea mult la fiert sau daca e prea putina apa cand se va raci siropul caramel se va intari de tot.

Alte răspunsuri