anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Am incercat sa fac un sirop caramel, dar tot zaharul caramelizat mi s-a prins de cratita. As dori sa stiu cum fac fetele siropul caramel. Am nevoie de ajutor fiindca vreau sa fac o prajitura care implica acest sirop. Multumesc.

Răspuns Câştigător
| Dismally a răspuns:

S-a prins din cauza temperaturii prea mari, foloseste bain-marie: pune o oala cu apa pe foc iar a doua cu zaharul deasupra, sa se incalzeasca de la abur.

3 răspunsuri:
| LPCTSTR a răspuns:

Ce cratita ai folosit? Una din metal sau smaltuita/teflon?
Ai incercat cu o tigaie aderenta?
Daca s-a lipit, cred cu toata taria ca dupa ce s-a racit tigaia/cratita, poti sa rupi in bucati zaharul topit (cel putin asta s-a intamplat cu tigaia mea cu strat aderent).