anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Cum se face socata?

Răspuns Câştigător
| vio2006 a răspuns:

Buna! Eu o fac asa : 10 litri apa, 1 kg zahar (poti folosi fructoza sau miere - atunci pui dupa gust), 2 maini de flori de soc uscate (asta inseamna cam 8 inflorescente daca ai uscat tu socul sau 50 g daca le cumperi), 2 lamai taiate felii si stoarse (pui si feliile in borcan). Poti carameliza separat cateva lingurite de zahar, le dizolvi cu apa, torni in borcan peste toate celelalte (pentru culoare). Acoperi borcanul cu o farfurie, lasi la cald 2-3 zile, amestecand zilnic, pana se face buna la gust si usor acidulata; atunci, poti s-o tragi in sticle, pe care le tii la frigider sa nu mai fermenteze. Este foarte buna...

10 răspunsuri:
.Mr.Mike.
| .Mr.Mike. a răspuns:

E un pic complicat.cand infloreste socul trebuie sa iei florile, le pui la uscat si dupa ce s-au uscat pui apa intr-un borcan(trebuie sa pui si zahar-dupa preferinta), apoi pui lamaie(mai multe-taiate in jumatati cu coaja cu tot) si aproape de capacul borcanului pui florile de soc, si inchizi borcanul.ai grija sa fie inchis cat de cat etans ca sa poata socata sa ''fiarba''adica sa il lasi undeva unde este cat de cat caldura si soare dar razele soarelui sa nu bata direct pe borcan.asta e o reteta a bunicului meu si sper sa iti fie de folos. mihai

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

dar cu flori uscate nu se poate?

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

10 liti apa, 1 kgzahar, miere, doua maini de soc uscat, 2 lamai taiate bucatele si stoarse, pui feliile in borcan, caramerizeaza cateva lingurite de zahar, le dizolvi cu apa, torni in borcan peste toate celelalte pentru culoare, acoperi borcanul cu o farfurie si lasi la cald 2-3 zile, amestecand zilnic, pana se face buna la gust si usor acidulata...atunci, poti s-o tragi in sticle, pe care le tii la frigider sa nu mai fermenteza...mmm.foarte buna...

Alte răspunsuri
Alte răspunsuri
anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Iei socata, o pui la fiert in 10 kg de apa, dupa ce vezi ca s/a fiert o scoti si zeama o amesteci cu zahar 1kg, storci trei lamai intr/o cana pui putin patrunjel pentru culoare apoi torni cana in fiertura si dupa lasi la cald in timpul zilei iar la rece in timpul noptii, apoi chiar inainte de consumare presari si putin marar. buna de tot.

| iuddavali a răspuns:

Fiecare o face dupa cum ii place, insa ingredientele sunt aceleasi. cantitatile difera, dupa preferinte http://stirist.com/cum-se-face-socata/

| thechristine a răspuns:

Uite aici un articol complet despre cum se face socata, https://www.libertatea.ro/lifestyle/cea-mai-buna-reteta-de-socata-1851574

| georgeasca a răspuns:

In primul rand, e bine s-o faci cu palarii de soc proaspete, dar daca nu ai, merge sa pui si soc uscat. Pui cam o palarie la un litru de apa. Eu fac socata intr-o galeata de plastic, musai curata si cu capac. Pe langa apa si soc, mai pui cam o lamaie stoarsa la 3-4 litri. Pe langa asta, mai pui zahar, vanilie, un pumn de stafide si, daca vrei sa fie mai spumoasa sau efervescenta, pui si o lingura-doua de boabe de orez. Apoi lasi la fermentat cateva zile, dupa care o dai la rece.

| Otilia36 a răspuns:

In loc de zahar, poti pune zahar brun, are un gust mai deosebit, iar in loc de boabe de orez, eu pun drojdie.

Întrebări similare