| vergilica118 a întrebat:

Cum se prepara socata?

5 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Buna!
SOCATA
10-12 flori de soc, proaspat culese, 10 litri apa, 1 kg. zahar, 3-4 lamai, sirop de zahar ars (optional).
Se culeg florile de soc.
Se scutura usor de impuritati.
Se cufunda rapid in apa rece intr-un butoias si curata (in nici un caz nu se pun sub jet de apa).
Le lasam la macerat acolo.
Pe urma adaugam zaharul amestecam bine.
Feliem lamaile, le adaugam si pe ele.
Amestecam, din nou si lasam deoparte pana cand pregatim siropul de zahar ars.
Pregatit din 2-3 linguri de zahar, lasat la caramelizat si apoi stins cu o cana mare de apa.
Turnam apoi siropul deasupra socatei.
Siropul de zahar ars e pur optional!
Socata se lasa maxim 3 zile, la soare, timp in care se consuma din ea cu mare pofta!
Te pup!

Întrebări similare