Pentru pilaf alegi orezul cu bob lung.Nu lasi la inmuiat deloc. Masura la care vrei sa iti iasa acel orez este asta:
5 parti apa si o parte orez. Eu fac asa, pun 5 cani de apa la fiert si dupa ce apa incepe a fierbe adaug o cana de orez. Apa pe moment, cand adaugi orezul va inceta a fierbe.Pentru scurt timp.Imediat ce incepe a fierbe,lasi focul la mic. Orezul se fierbe in cratite de tuci si cat timp fierbe, NU amesteci deloc. Eventual bagi incet lingura si cu miscari incete, cauti sa nu fie lipit orezul pe fundul cratitei de tuci.Dar daca ai adaugat orezul dupa ce a inceput apa sa fiarba si lasi focul la mic, NU se lipeste. Adaugi sare dupa gust si lasi sa fiarba la foc mic, pana se cand doresti tu. poti gusta din orez daca iti place mai tare sau mai flescait cum zici tu.
Se leaga din cauza orezului „chinezesc" de alt soi sau cel mai probabil din cauza ca il inmoi inainte.
Pofta mare si sa ma chemi si pe mine daca iti reuseste.
Eu știu ca proporția este de 3 părți apa la o parte orez. Eu când fac pilaf trag legumele în ulei, le unde-și pana își schimba culoarea, apoi pun orezul și îl trag și pe el în ulei, apoi adaug apa și îl introduc în cuptor. În cuptor nu se va prinde de fund, nu trebuie mestecat, dar chiar dacă îl vei mesteca nu se va mai sfarama dacă l-ai tras în ulei cu legumele. Dacă e nevoie de apă (eu pun de regula supa de pui, este mai gustos), mai poți adauga. Atenție orezul își mai trage apa și după ce vei opri cuptorul.
Eu spal orezul
Stiu ca regula este de o parte orez la 3 parti apa.
Apoi am acasa o roata (tabla metalica)de la resou vechi, orezul nu se prinde de fund si nici nu se lipeste intre el.Ar mai o regula.Nu bagi lingura, ci amesteci prin rotirea vasului.
Contează tipul de orez pe care îl folosești. Pentru un orez al dente nelipicios trebuie să folosesti orez basmati sau orez cu bob lung. De obicei timpul de fierbere este indicat pe pachet, dar poți să îl verifici și tu supă vreo 6-8 minute. Dacă este un pic tare atunci când îl sfărmi cu dinții înseamnă că e al dente.
Foloseste orez prefiert sau din ala cu bob lung, iar dupa ce l-ai fiert scurge-l si clateste-l cu putina apa rece
Deci să cumpăr bob lung de-acum încolo.
Îl las la înmuiat înainte să-l fierb? Cam cât timp trebuie fiert? Îl pun în apă rece direct? sau îl adaug când clocotește apa, ca la paste? Scuze că pun atâtea întrebări, poate sunt stupide, dar abia învăț și eu să bucătăresc (cam de astă toamnă mi-am descoperit pasiunea). Acum vreo lună când am fiert și eu orez mi s-a făcut pilaf... că n-am știut cum! Iar eu îl voiam al dente, pentru preparat un fel de salată, cu parmezan și legume, cum mâncasem odată la un restaurant.
Of of, așa e când nu știi!
anonim_4396 întreabă:
cecilia_andries întreabă: