| Decebalul a întrebat:

Cum se poate prepara fasolea prajita, sau fasolea in general fara sa provoace gaze?

Răspuns Câştigător
| neutrino a răspuns:

Fasole fara efectul de gaze nu exista, insa se poate minimaliza acest efect daca pui fasolea la inmuiat cateva ore, apoi schimbi apa, o dai in clocot si din nou schimbi apa. Repeti operatia de 3 ori, dupa care fierbi fasoalea normal pentru mancare.

8 răspunsuri:
Legiuitoarea
| Legiuitoarea a răspuns:

Bună.
În apa de fierbere pui o linguriță de bicarbonat alimentar!
Pa, pa.

| Mann02 a răspuns:

In primul rand fierbe-o si arunca prima apa, cred ca asta o sa ii scoata considerabil potentialul de gaze, dar totusi e fasole, trebuie sa nu mananci daca vrei sa nu aiba gaze deloc, sau daca nu sunt medicamente la farmacie dupa care nu ai probleme cu gazele intestinale happy

| tr3ig a răspuns:

Cica ar mai fi o metoda sa o pui cu 24 de ore inainte de a o gati la inmuiat

| JohnnY93 a răspuns:

Sa o fierbi de 2-3 ori inainte.

| TeAjut12 a răspuns:

Ceapa daca o maruntesti si o calesti un pic in putin ulei si e ca un fel de garnitura

| EvaneSScence a răspuns:

Scurgi apa de cateva ori cand ajunge sa fiarba si o schimbi, altfel degeaba ( cam 3-4 ape).

| Fatamuntilor a răspuns:

Nu numai de la fasole poti avea gaze.
PE langa cele scrise mai sus, poti incerca sa pui un cartof taiat in 4.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Bună!
Pune o linguriţă de bicarbonat, la mine a mers.
Te pup!