|

Cum se prepara urzicile?

4 Raportează Evaluează
Răspuns Câştigător
| a răspuns:

Urzicile sunt delicioase sub formă de mâncărică (cu mujdei de usturoi şi ouă prăjite), ciorbă şi chiar chifteluţe. Ele pot fi pregătite şi cu maioneză, cu hrean sau cu orez. Cei interesaţi de acţiunile terapeutice ale plantei, ar face bine să nu o fiarbă, ci doar să o opărească. Foarte sănătoase sunt salatele cu urzici, pregătite cu zeamă de lămâie sau oţet de mere, sare şi un strop de ulei. Ceaiul de urzici este recomandat pentru o cură de 30 de zile, în urma căreia se vitaminizează şi remineralizează organismul şi dispare starea de anemie, specifică primăverii. Totodată se echilibrează sistemul de apărare al organismului şi se curaţă sângele de toxinele acumulate pe timpul iernii. Compresele cu infuzie de urzică pot fi folosite pentru cicatrizarea rănilor, dar şi în tratamente cosmetice.

Drob de urzici cu ouă şi bureţi
Ingrediente: 300 g bureţi, 300 g urzici, cinci cepe mijlocii, o ceaşcă de ulei, cinci căţei de usturoi, 10 ouă, un praf de sare şi unul de piper.
Preparare: Urzicile curăţate se pun la fiert în apa clocotită. Separat, se toacă ceapa solzişori şi se căleşte în puţin ulei. Când ceapa prinde culoare, se adaugă şi bureţii tocaţi mărunt. Urzicile fierte, se scurg bine, se toacă şi se pun peste bureţi. Ouăle bătute se pun şi ele în cratiţă peste celelalte ingrediente şi se bagă la cuptor. Preparatul este gata când s-a rumenit.

Borş de urzici cu ardei gras
Ingrediente: 500 g urzici, 500 ml borş, 200 g orez, un litru apă, o ceapă, un ardei gras, o lingură ulei, o lingură făină, un praf de sare.
Preparare: Se curăţă urzicile şi se pun într-o oală cu apă clocotită şi puţină sare. Separat, ceapa se toacă solzişori şi se pune într-o tigaie, cu puţin ulei. Când ceapa devine aurie, se stinge cu puţină supă de urzici. Ceapa astfel pregătită se pune peste urzici, se adaugă sare, orez şi ardei gras. După ce au fiert toate ingredientele,...2004 - 3748 + Vezi răspunsul întreg

3 răspunsuri:
| a răspuns:

Exact ca si spanacul!
Se folosesc frunzulitele doar pana ce urzica incepe sa se infloreasca.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Se trage o unda in apa clocotita si apoi se pot prepara ca si spanacul. Poti sa le pui ca adaos la orez fiert, poti sa le faci tocanita cu cartofi, poti sa faci ciorba cu urzici. Dar cel mai mult imi place salata de urzici. Se spala, se toaca apoi se pun intr-un castron. Se mai adauga ceapa tocata fidelute sau marunt, un catel doi de usturoi sau frunze de leurda, papadie. Se amesteca cu o lingura cu zeama de lamâie si ulei (bun este de masline) si se papă fara teama ca nu pişca.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Ingrediente:
1 kg urzici
4 linguri cu virf de maioneza
o lingura de hrean ras
3 catei de usturoi

Preparare:
Se aleg urzicile (frunza cu frunza), se spala in citeva ape reci si se pun la fiert intr-un vas cu apa ce clocoteste. Cind urzicile sint fierte, se scurg si se paseaza bine. Se combina cu maioneza, cu hreanul dat pe razatoarea mica si cu mujdei de usturoi. Se servesc imediat, decorate cu ridichi de luna taiate in fisii subtiri.
Urzici batute

Ingrediente:
1 kg urzici
2 linguri untdelemn
1 lingurita faina
mujdei de usturoi (facultativ)
sare

Preparare:
Se aleg urzicile, se spala in multe ape si se oparesc in apa clocotita cu sare.
Se lasa sa fiarba pina se moaie, se scurg de apa si se dau prin sita adaugind cite o lingurita din zeama in care au fiert.
Se pun intr-o cratita la foc, se adauga sare, untdelemn si faina si se lasa la marginea masinii, amestecind mereu cu lingura pina incep sa se umfle.
Se pun pe o farfurie si se servesc cu mujdei de usturoi si cu mamaliguta calda.
Ciulama de urzici

Ingrediente:
1 kg de urzici
3-4 linguri ulei
malai(100g)
3-4 fire ceapa verde
usturoi 5-6
2-3-4 oua
sare
morcov
telina
pastarnac
patrunjel (tocate marunt)

Preparare:
Se curata urzicile de codite. Se spala in 4-5 ape. Se pun la oparit 10 minute. Se scot si se toaca. Se pun in apa in care sau oparit si se fierb un sfert de ora, apoi se pune uleiul, malaiul, usturoiul tocat (pisat) si ceapa. Se lasa la fiert o jumatate de ora (se mesteca in tot acest timp sa nu se lipeasca malaiul). Ouale (moi) se prajesc si se pun deasupra urzicilor (pe fiecare farfurie). Se serveste cu mamaliguta calda.
Urzici cu Leurda in Tigaie

Ingrediente:
1 kg de urzici
2 legaturi de ceapa verde
2 legaturi de leurda
sare
ulei

Preparare:
Curatati si spalati urzicile, folosind o pereche de manusi pentru a proteja mainile de intepaturi. Le opariti 10 minute in apa clocotita, dupa care le scurgeti de apa si, dupa ce se racesc, le tocati marunt.
Tocati ceapa...2008 - 2100 + Vezi răspunsul întreg

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează