|

Cum topim ciocolata?

12 Raportează Evaluează
Răspuns Câştigător
| explică:

Cel mai bine se topeste ciocolata in aburi(bain marie). Iti trebuie doua vase:unul mai mare, in care vei pune apa la incalzit, si unul mai mic, pe care il vei pune deasupra celuilalt, in care vei pune bucatelele de ciocolata.Vasul cu ciocolata il vei pune deasupra celuilalt, dar ai grija sa nu-l pui in apa, ciocolata trebuie sa se topeasca in aburul produs de apa care fierbe, daca nu, se va transforma in serbet. Daca vrei sa folosesti ciocolata pentru ornat, ca sa fie lucioasa, adauga putin ulei in ea.

11 răspunsuri:
| a răspuns:

Pui un vas cu apa la fiert, cand clocoteste dai focul la minim. asezi un vas deasupra in care pui ciocolata si astepti sa se topeasca. Important: 1. vasul cu ciocolata nu trebuie sa atinga apa 2. aceasta operatiune este una lenta, nu incerca sa grabesti procesul deoarece ciocolata se "taie" sau se "branzeste"(cum preferi) happy

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Intr-un vas pui cca jumatate apa cat de ciocolata si incalzesti usor la foc mic sau (preferabil) scufundat vasul cu ciocolata si apa intr-un vas mai mare, in care fierbe apa.
Se amesteca in continuu pana ce se topeste ciocolata si ramane o pasta usoara, viscoasa.
Atentie, la racire se intareste!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Este simplu.
Tii ciocolata la caldura.(pe baie de aburi, la microunde, la soare)

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Pe bie de abur, adaugand cateva picaturi de ulei

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Usor si simplu punem o oala mai mica cu apa pe jumatate plina si deasupra un castron de tabla care sa ajunga la apa punem ciocolata in castron lasam sa clocoteasca apa si mestecam usor pina se topeste ciocolata, dar sa nu fie prea multa apa deoarece cind punem castronul deasupra si e cam plin se lasa greu si apa se ridica si da in foc sa fie apa cit sa ajunga la castron.succes.pupic

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Deasupra unei cratite q mankre sau apa se pune peste ea, nu tb s atinga d nici un strop d apa(bain marin)

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Pe caldura asta, o putem pune la soare!rolling on the floorhappy

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Cum s-a mai spus mai sus-pe baie de aburi

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică:

In cuptorul cu microunde(temp minima) sau la aburi, atentie la vaporii de apa pentru ca o pot zaharisi

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică:

Cel mai bine se topeste ciocolata in aburi(bain marie). Iti trebuie doua vase:unul mai mare, in care vei pune apa la incalzit, si unul mai mic, pe care il vei pune deasupra celuilalt, in care vei pune bucatelele de ciocolata.Vasul cu ciocolata il vei pune deasupra celuilalt, dar ai grija sa nu-l pui in apa, ciocolata trebuie sa se topeasca in aburul produs de apa care fierbe, dca nu se va transforma in serbet. Daca vrei sa folosesti ciocolata pentru ornat, ca sa fie lucioasa, adauga putin ulei in ea

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică:

Eu am pus in cupto cu microunde si s-a ars ciocolata

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează