|

Fetelor, o reteta de cascaval de la munte(adica fara amoniacuri, pastile de inchegat laptele, etc) oare gasim noi? O reteta de la Rucar sau de prin Vrancea de la poalele Raraului nepoluata de stiinta aditivilor alimentari si a celor ce-au vazut turme de oi la TV?

Multumesc anticipat.

5 Raportează Evaluează
5 răspunsuri:
| explică:

Draga allina, multumesc pentru raspuns, dar nu e ceea ce caut.Retete "sintetice" sunt cu vagonul pe net si fac o paranteza-cum doamne iarta-ne sa bagi margarina in cascaval?-inchei paranteza-am un prieten baci de turme in Marginimea Sibiului, la Rasinari, da' nu cred c-o sa-mi spuna, sau daca-mi zice, nu-mi zice tot, o sa-ncerc si asa, si daca iese, voi posta reteta aici.Inca o data multumesc pentru raspuns si sa mai stii ca inca nu a ajuns cartea cu retetele lui Pastorel.La revedere!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru whitehair):

Sunt maricica din pascani te-rog daca ai primit reteta de cascaval de la prietenul tau baci din marginea sibiului de la rasini terog daca vrei damio si mie ...multumesc

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru Eugen_Ionut_1998):

Buna Maricica, nu numai ca mi a dat reteta, dar am si asistat la preparare.In mare ar cam trebui urmatoarele
una bucata stana la munte cu cat mai multe oi
cas de oaie proaspat
coaja de brad,nu molid,atentie
un foc molcom de lemn uscat
un cazan de arama in care pui casul proaspat
cazanul sa fie caldut cand pui casul
una bucata barbat zdravan care sa mestece bine
se amesteca continuu pana cand casul se topeste si incepe sa se prinda de facalet
si lasa ate
se ia de pe foc si se pune in formele de coaja de brad
se capacesc si se tin musai o saptamana asa
se da jos din forme si se pune pe o polita la afumat cu fum de stejar atentie nu rasinoase
se tine asa o luna
nu se pune sare, amoniace si alte chimicale.
destul de laborios iti trebuie cas de oaie nesarat, nu mai vechi de trei zile si cat mai mult
si multa rabdare cand e la afumat ca sa nu il mananci inainte de a fi gata
si mai e ceva si anume aerul de la munte
Bafta!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Cheag natural obtinut de la stomacul mieilor se gaseste la piata la tarani.
Reteta de cascaval
este obtinut din lapte de oaie, de vaca, bivolita sau din amestecul acestora prin coagulare cu cheag, oparirea casului si fermentarea.
Procesul este mult prea complex, am gasit o reteta de preparare in casa
CASCAVAL DE CASA

1 kg branza de vaci
2 oua batute bine
1 litru lapte fiert (fierbinte)
1 lingurita amoniac
1 pachet margarina (250 g)
1 felie branza de oi sarata

Se pune laptele clocotit peste branza de vaci si se lasa 15 minute, apoi se scurge, se amesteca cu branza de oi rasa, amoniac, sare si ouale batute. Totul se pune peste margarina topita, se pun la foc si se amesteca continu sa nu se prinda.
Se toarna intr-o cratita in care s-a pus un celofan uns si se lasa la rece.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Eu cred ca nu putem gasi asa ceva!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează