| nauca a întrebat:

Galustele cu prune se fac cu sau fara gris?

5 răspunsuri:
constantaproca
| constantaproca a răspuns:

Eu nu folosesc gris ci pesmet si sunt super!

| Minnie a răspuns:

Eu stiu o retetea cu gris si malai si o reteta clasica, "demodata" cu cartofi

| Siracuzia a răspuns:

De obicei cu gris

| ConstiintaTa a răspuns:

1 kg cartofi rosii (obligatoriu rosii, ca sa se lege coca!), 2 oua, 3 linguri cu gris (este preferat cel maricel ca malaiul), 2 linguri cu faina alba, 1/2 lingurita cu sare, coaja galbena rasa fin de la 1/2 lamaie galbena

| deeastar a răspuns:

1kg cartofi
300g faina
1 ou
Sare dupa gust
500g prune
6 linguri pesmet
Zahar tos
Spalam prunele, le scoatem samburele, le asezam intr-un castron si le presaram cu zahar tos
Intr-o cratita punem 6 linguri pesmet si lasam pe foc amestecand continuu pana capata o culoare rumenie. Dupa ce s-a rumenit pesmetul, tragem cratita de pe foc, adaugam zaharul tos si amestecam pana omogenizam.
Spalam cartofii si ii punem la fiert intr-o oala cu apa si sare. Lasam la fiert pana ce se inmoaie, apoi ii scoatem si ii scurgem de apa, ii curatam de coaja si ii dam prin presa de cartofi. Adaugam un ou, sare, faina si amestecam totul pana obtinem o compozitie omogena.
Luam o lingura din compozitia de cartofi, o punem in palma, in mijloc punem o jumatate de pruna si formam o galusca rotunda.
Intr-o cratita punem apa cu sare, si punem galustele la fiert. Cand galustele incep sa se ridice la suprafata, inseamna ca sunt fierte. Le scoatem pe o farfurie la scurs si le dam prin pesmet cu zahar.
Sunt super bunelaughing