| mara11654 a întrebat:

Heii TPU imi dati si mie o reteta de gogosi care sa iasa bune si pufoase...Am mai facut de 2 ori si au iesit tari, dar nu stiu de ce!


Funda!

14 răspunsuri:
| FemeiaPisică a răspuns:

Cele mai pufoase si gustoase, dupa reteta cred ca sunt acestea :
http://licutamarin.blogspot.ro/2012/02/gogosi-pufoase.html

| LolaLollita a răspuns:

Adauga apa minerala in aluat, functioneazahappy

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Buna!
GOGOSI
1 kg. faina, 400 ml. apa, 3 linguri mari de zahar, 1 praf de sare.
Maia:25 g. drojdie proaspata, 1 lingurita zahar, putina apa calduta (Sa nu fie fierbinte!)
Se prepara prima data maiaua, care dupa ce a crescut putin se amesteca cu faina si-apoi cu apa calduta, indulcita in prealabil cu lingurile de zahar, totul se amesteca bine.
Apoi se intinde pe suprafata infainata, se taie rondele si se mai lasa putin la crescut.
Se prajiesc, deci, rondelele de aluat in baie de ulei incins.
Te pup!

| Resurrection a răspuns:

Ingrediente:

500 grame faina
1 cub de drojdie
coaja rasa de la 1 lamaie
50 grame unt
260 grame lapte
putina sare
35 grame zahar
esenta de lamaie
1 ou
ulei pentru prajit
ciocolata pentru ornat


Ingrediente:

500 grame faina
1 cub de drojdie
coaja rasa de la 1 lamaie
50 grame unt
260 grame lapte
putina sare
35 grame zahar
esenta de lamaie
1 ou
ulei pentru prajit
ciocolata pentru ornat
Preparare:

Se face maiaua din putin lapte cald, 3 linguri de faina, zaharul si drojdia si se lasa la crescut 15 min.
Intr-un bol incapator se pune faina, oul, coaja de lamaie, esenta, sarea, maiaua si laptele si se omogenizeaza ingredientele apoi se adauga untul topit si se framanta aluatul min 20 min.
Il lasam sa creasca pana ce isi dubleaza volumul.
Intindem apoi o foaie de aluat pe masa de lucru si cu ajutorul unei forme rotunde taiem gogosile pe care le lasam sa mai creasca inca 10 min iar apoi le prajim in ulei incins.
Pentru a decora putin gogosile am folosit niste ciocolata topita.

| Cherilyn a răspuns:

Acum 2 zile am facut dupa aceasta reteta si vreau sa spun ca au iesit moi si pufoase, delicioase. :)

http://www.petitchef.ro/retete/gogosi-fid-1367866

Pofta buna!

| DeyutzaDeea a răspuns:

Ingrediente - Gogosi pufoase (inimioare)

1 kg. faina,
4 oua,
2 plicuri drojdie,
450 ml. lapte,
180 gr.zahar,
un strop de sare,
un plic zahar vanilat,
6 linguri ulei sau 100 gr. unt,
coaja rasa de la o lmaie.
Mod de preparare - Gogosi pufoase (inimioare)
Se amesteca pe rand toate ingredientele, la urma se adauga untul incalzit putin si se lasa la dospit cca.o ora.
Se intinde aluatul si se taie in formele dorite, dupa care se prajeste in ulei incins. Pofta buna!
Timp de preparare: sub 60 minute minute

| bursuc001 a răspuns (pentru DeyutzaDeea):

Bună, @DeyutzaDeea!

Când dai copy & paste la un pasaj/răspuns luat de pe alt site TREBUIE să INDICI şi pagina/linkul de unde l-ai copiat!

În caz contrar ÎNCALCI Regulamentul TPU!

Pe viitor, te rog să indici ŞI sursa de copy & paste.

De data asta o s-o fac eu în locul tău!


SURSA de copy & paste a răspunsului dat de @DeyutzaDeea este :
http://retete.flu.ro/reteta-gogosi-pufoase-inimioare/


Toate cele bune şi Sărbători Fericite!

| DeyutzaDeea a răspuns (pentru bursuc001):

Scuze : sad Incerc sa nu mai fac asta data viitoare. Mersi de avertizare!

| bursuc001 a răspuns (pentru DeyutzaDeea):

Cu plăcere!

Nici o problemă, m-am gândit că nu şti.

Toate cele bune.

| Skrilly a răspuns:

Http://www.culinar.ro/dulciuri/gogosi/
sunt multe aici:*
succes`!